Rektor, Kirsten Jæger Steffensen og lærer Elisabeth Gilje.

Stilte ut «Gull av gråstein»

Skrevet av Øystein Merkesvik
02.02.2019 15:24 - OPPDATERT 02.02.2019 16:24

KOPERVIK: 25 elever på Karmøy kulturskoles tilbud, Visuell kunst har bidratt til utstillingen «Gull av gråstein» som åpnet i galleriet på Kopervik kulturhus lørdag formiddag.

Her er alt fra tegninger og malerarbeider til visuelle utrykk i et eget magisk univers.

– Her er det bare å legge seg i en fluktstol og forsvinne inn i fantasiens magiske univers, oppfordrer Elisabeth Gilje.

(Saken fortsetter under bildet)

Her er det bare å slå seg ned i en fluktstol.

Hun underviser elevene som står bak utstillingen, og har utfordret dem til å gå i seg selv for å finne gull i det som ellers kan være en grå hverdag.

– Vi sitter på loftet her på kulturhuset onsdager og torsdager og fantaserer sammen. Vi spiller ball på en måte. Her handler det ikke om at noen er bedre enn andre. Noen tegner veldig forsiktig, mens andre gyver løs. Alle har sin egen måte å gjøre det på, men sammen er vi like gode. Alle har noe gull inni seg, sier hun. 

– Hvor viktig er det at barn og unge får utfolde seg på denne måten?

– Det er kjempeviktig at en har motstand og gjerne ikke er den kuleste i klassen. Men går inn i seg selv og har en hemmelighet. Her er det ikke gullmedaljer, vinnere og tapere. Her er alle på samme nivå, uansett om man føler seg som en går mus, sier hun. (Saken fortsetter under bildet)

Rektor, Kirsten Jæger Steffensen og lærer Elisabeth Gilje.

Stolt av elevene

Rektor ved Karmøy kulturskole, Kirsten Jæger Steffensen var tydelig stolt av elevene sine da hun åpnet utstillingen som er åpen tirsdag og torsdag både på formiddag og kveldstid.

– Jeg er veldig stolt av den visuelle kunstavdelingen vi har på Karmøy kulturskole der Elisabeth Gilje har hovedansvaret. Hun tar så godt vare på det som er inni barna og får det ut, nører under kunsten som ligger der, den barnslige kunsten som er så viktig å ta vare på, sier rektoren.

(Saken fortsetter under bildet)

12 år gamle Dennis er en av elevene som har bidratt til utstillingen.

Varemerke

En av elevene som har bidratt til utstillingen er Dennis Søre Vik. 12-åringen fikk æren av å ha bilde på utstillings-plakaten og er blitt kjent for å ha rosa elementer i bildene sine.
– Jeg liker aller best å tegne, sier Dennis som var en av de stolte elevene som møtte frem for å delta under lørdagens åpning.

Læreren forteller at elevene hennes har utviklet seg mye fra deg begynte på undervisningen.

– De begynner ofte med en sol oppi hjørnet, grønt gress, skyer, blå himmel og gjerne noen smileys og lange øyenvipper. Da prøver jeg å få dem litt vekk fra det og tømmer gjerne på litt kaffe, søler, renner og drypper, sier Gilje som lar elevene utfolde seg i timene.

– Jeg er både elsket og hatet som lærer. Noen synes at jeg lærer dem bare tull mens andre forstår verdien av å hente frem gullet, følelser og det sarte, forklarer hun.

En av tegningene som er utstilt.

Les mer om:

Karmoynytt