Første, andre og tredjeplass: Inez Mikkelsen Lande (t.v.), Sofie Norem, Maiken Christina Husebø.

Sterke prestasjoner i årets første klubbstevne

Skrevet av Ann Kristin Andreassen
06.01.2019 12:40 - OPPDATERT 06.01.2019 13:40

TORVASTAD: I helgen har det blitt arrangert klubbstevne i sprang og dressur på Torvastad. Stevnet er et samarbeid mellom Nord-Karmøy rideklubb og Indre Haugaland Ryttersportsklubb.

Under stevnet ble det også mulig å kvalifisere seg til Ferd Rideskole Cup. Her var det Inez Mikkelsen Lande fra Indre Haugaland Ryttersportsklubb som fikk best resultat sammenlagt, og som dermed får reise til Lillestrøm i februar og konkurrere mot de beste rideskolerytterne i Norge.

– Det var tøff konkurranse i år, og det var ganske jevnt. I går var den beste dagen. Da red vi dressur og vant den klassen. I dag gikk det litt verre. Hesten var ikke så mye fremover og løp ikke så mye. Det gikk litt treigt, men vi fikk tredje plass i dag og sammenlagt seier. Så det er vi veldig fornøyd med, forteller Inez Mikkelsen Lande.

Rogaland sender to

Det blir sendt to ryttere fra Rogaland til rideskolecupen i Lillestrøm, en fra nordfylket og en fra sørfylket.

– Vi ville jo at en av våre ryttere skulle få lov til å reise, så derfor ville rideklubbene engasjere seg og arrangere dette klubbstevnet, forteller styreleder i Nord-Karmøy rideklubb, Dagny Elin Mjåseth.

– Hvordan vil du oppsummere helgen?

– Det har gått veldig bra. Det ble en kjapp start på sesongen i år, men det har vært ganske bra oppmøte. Vi har hatt 70 til 80 startende ryttere hvor yngstemann er åtte år og eldstemann 45. Selv om det er et samarbeid mellom Nord-Karmøy rideklubb og Indre Haugaland Ryttersportsklubb, så var alle rideklubbene på Haugalandet invitert til å bli med. Så det har vært ryttere med fra blant annet Skudenes og Sveio.

– Rekrutteringen på Nord-Karmøy er ganske god om dagen. Her på Torvastad er det jo rideskole fem dager i uka, og de har 17-18 skolehester, legger Mjåseth til.

Les alt om:

Sport Karmoynytt