Kultur- og likestillingsminister Abid Raja. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Statsbudsjettet: Flere milliarder til kultur, frivillighet og idrett

Skrevet av NTB
07.10.2020 12:03

For å bidra til at kulturlivet, frivilligheten og idretten skal klare seg gjennom koronakrisen, foreslår regjeringen å bevilge 2,25 milliarder kroner tilstimulering.

Nær 1,2 milliarder kroner skal gå til frivillighet og idrett, mens 1,1 milliard skal gå til kultur. Bevilgningen gjelder for første halvår 2021.

– Covid-19-pandemien har rammet kultursektoren hardt. Regjeringen vil derfor stimulere til aktivitet, for så mange som mulig. Gjennom denne bevilgningen reduserer vi uvissheten for aktørene slik at de kan gjennomføre arrangementer. Vi må holde kulturen, frivilligheten og idretten i gang, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V) i en pressemelding.

Ordningen som er en videreføring av ordningen som ble opprettet 1. oktober, skal for kultursektoren forvaltes av Norsk kulturråd, mens Lotteri- og stiftelsestilsynet skal forvalte ordningen for idrett og frivillighet.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.