Det nye idrettstilbudet vil foregå i Storhall Karmøy på mandager.

Starter «Special Olympics« skole

Skrevet av Øystein Merkesvik
22.02.2019 07:02 - OPPDATERT 22.02.2019 08:02

VEAVÅGEN: Mandag etter vinterferien starter «Special Olympics skolen» i Storhall Karmøy. Prøveprosjektet er et tilbud med allidrett for barn i alderen 6 til 12 år, som skal trenes av blant annet spillere fra Karmøy Innebandy sitt «superlag» og elever fra Åkrehamn Videregåande skole.

Trener i Karmøy Innebandy, Jan Olav Sørli mener et slikt aktivitetstilbud har manglet i Karmøy frem til nå.

– Ja absolutt. Det er et poeng at selv om man har en utviklingshemming eller behov for tilrettelegging så kan man få bruke seg selv i den «motoriske gullalderen». Dette er viktig for alle, uansett. Derfor har vi lyst å ha yngre spillere som kommer på banen og driver med aktivitet, sier han. (Saken fortsetter under bildet)

Spillere fra Karmøy Innebandy sitt «superlag» er i gang med forberedelsene til den nye skolen.

Skolen er bygget på Norges idrettsforbunds retningslinjer for idrettskoler og barneidrett, samt Special Olympics-organisasjonen sine visjoner og verdier.

– Vår tanke er at dette skal være en idrettsskole for alle barn, men vi inviterer først barn i målgruppen med behov for tilrettelegging i hverdagen. Når vi er kjent med disse barna, vil vi vurdere å inkludere andre interesserte barn, men dette tilbudet skal ikke være en konkurrent til allidrett i regi av andre lokale idrettslag, sier Sørlie.

Samarbeider med videregående skole

Blant dem som skal bidra under aktivitetene er klubbens egne gullhelter fra «Special Olympics». Syv av spillerne derfra har vært på aktivitetskurs og blir en del av teamet på den nye idrettsskolen. I tillegg har de fått med seg elever fra Åkrehamn Videregåande skole på laget, noe Sørlie er veldig godt fornøyd med.

– Det er fantastisk for oss å få til et samarbeid og få ekstra ungdommer som har lyst å være med å lære opp andre, sier han fornøyd.

To av elevene som gleder seg til å ta fatt på oppgaven er Kjetil Liknes og Markus Berg

– Det blir kjekt å få bidra og hjelpe dem som kanskje ikke har et tilbud men som trenger det, sier Liknes. Les mer om saken i onsdagens utgave av Karmøynytt. 

Markus Berg og Kjetil Liknes er to av elevene som blir instruktører på den nye idrettsskolen.

Les alt om:

Karmoynytt