Foto: Privat.

Spilte seg til tredjeplass etter utfordrende sesong

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
22.06.2019 20:59 - OPPDATERT 22.06.2019 21:14

Sevland Skulekorps tok i dag 3. plass i NM i 2. divisjon.

- Det er helt fantastisk! Kjempebra, kan ikke si noe annet, forteller dirigent Svein Henry Robertsen på telefon til Karmøynytt. 

Korpset konkurrerte i dag mot 14 andre skolekorps under norgesmesterskapet i skolekorps i Stavanger. Robertsen forteller om et skyhøyt nivå, og at det lokale korpset har all grunn til å være stolte over seg selv. 

- Det som er kjekt er at en liten bygd som Sevland på Karmøy kan slå store korps, sier han og utdyper: - Vi var 25 på scenen i dag. Det var andre korps som er mye eldre enn oss i aldersnivå og som har mye større medlemsmasse på oppimot 40-45 musikanter. Det at vi klarer å hevde oss mot de med den lave gjennomsnittsalderen vi har er veldig lovende for oss, og veldig kjekt. 

Robertsen har vært dirigent for korpset i 10 år. I fjor mistet korpset fem av de eldste musikantene, da man bare kan spille i skolekorps frem til man er 19 år. Det gjorde at han visste at nivået i år ville gå ned. At korpset likevel klarer å levere så gode resultater ser han på som en bragd. 

- Jeg kjenner jeg blir litt rørt, det gjør jeg absolutt. Denne sesongen har vært den mest utfordrende jeg har hatt, sier Robertsen. 

Ikke nok med at korpset i dag sikret tredjeplassen, ekstra stas var det også å slå rivalene fra Tysvær. 

- Det er litt kjekt at fikk plassering og at Førre kom på 4. plass. De har alltid vært mye bedre enn oss, så det at det er første gang vi klarer å slå de, det er deilig, sier Robertsen. 

Skolekorpset øver to ganger i uken, og dirigenten forteller om mange timers øving for musikantene for å oppnå de resultatene korpset fikk i dag. 

- De har jobbet mye. Det er mye øving og veldig mange timer med seminarer og øvelser. Vi kjører på, skryter han.