Kjersti Eliassen, Bent Inge Nybø og tvillingene Theo og Frida på to år fra Torvastad brukte anledningen til å handle julegaver på søndag.

Søndagshandel på Oasen: – Egentlig fy, men jeg bruker det jo hvert år

Skrevet av Kent Olsen
12.12.2018 07:00 - OPPDATERT 12.12.2018 08:00

NORHEIM: Søndagen ble ikke holdt hellig da Oasen åpnet senteret fra klokken 14-18.

Kjersti Eliassen, Bent Inge Nybø og tvillingene Theo og Frida på to år fra Torvastad var en av flere som tok turen for å utnytte fridagen til å få litt julehandel unnagjort.

– Vi har fått med oss julepakker til ungdommene og litt forskjellig til svigerinner og svogere, forteller Eliassen, som antar at hun har rundt fem pakker igjen før hun er ferdig med årets julehandel.

– Hva tenker en om søndagshandel da?

– Egentlig fy, men jeg bruker det jo hvert år, så jeg setter jo pris på det, innrømmer Eliassen.

Hun forteller at det er en stressende tid, men at det skal være litt slikt også.

– Det er mye som skal fikses. Huset skal gjøres rent og pyntes og mat og kaker skal lages. Men det er veldig kjekt, konkluderer hun.

– Vi står på som vi er galne

Brit Kolbjørnsen fra Tilbords har så vidt kommet i gang da Karmøynytt kommer innom.

– Det blir helt sikkert travelt. Det har allerede begynt, men det er jo veldig kjekt. Det er sikkert mange som benytter sjansen på søndag for da har folk fri. Da kommer familier sammen og kan handle. Jeg tror det blir bra, sier Kolbjørnsen imens hun pakker inn gaver.

– Er dette startskuddet for julehandelen?

– Nei, den gikk nok med Black Week og Black Friday tenker jeg. Så vi er kommet godt i gang, sier hun, og merker at det er høyere aktivitet nå enn ellers på året.

– Vi står på som vi er galne og selger masse frem mot jul, kommer det fra Kolbjørnsen, som tror det vil ta seg enda mer opp fremover.

Og hun får heller ikke pause med det første.

– Mellom jul og nyttår så er det jo byttedager. Etter det er det varetelling, så midten på januar kan en puste ut, sier hun med et tappert smil.

Brit Kolbjørnsen fra Tilbords.

God start så langt

Senterleder Dag Einar Solberg betegner årets første søndagsåpent som en god start så langt, og tror det bare blir mer fremover, spesielt med tanke på at siste søndagsåpent er lille julaften.

– Vi ser jo at de ter mange som tar turen for å handle på søndag nå når vi er oppom jul, sier han.

– Hva tror du er grunnen til det?

– Det er vel mange som opplever at det er travelt før jul, og søndag er gjerne en dag der det skjer mindre. Da kan det være greit å bruke noen timer på søndagen til å få unna litt, tror Solberg.

Søndagsmodus

Han merker også at når en har søndagsåpent så tar folk med seg litt av søndagsmodusen inn på senteret.

– Vi opplever at når vi har søndagsåpent så er det en litt annen stemning. Folk har skrudd ned tempoet og det er ikke like mye stress, sier han.

Solberg forteller at de prøver å legge til rette med barneunderholdning og aktiviteter under søndagsbesøkene slik at det ikke blir bare handel og kjøp i fokus.

Han synes det er vanskelig å svare på om det er viktig for Oasen å ha søndagsåpent før jul, og tror mye av trafikken hadde flyttet seg til andre dager.

– Men så lenge det er anledning til å ha åpent på søndager så er det klart at vi vurderer å ha åpent som andre, for kundene vil ut og handle, sier han.

Senterleder Dag Einar Solberg.

Les alt om:

Naeringsliv Karmoynytt