Sommerfest på Meland gard

Skrevet av Ida Waage Hansen
09.07.2018 04:43 - OPPDATERT 09.07.2018 06:43

HÅVIK: I fjor brøt skutveggen sammen på Meland gard, og flere hundre tusen liter med kumøkk veltet ut. Kyrne måtte flytte bort for en periode, og det ble feiret homecoming-fest med venner og kjente da de kom tilbake. Det synes gårdseigerne var så kjekt, at sommerfest på gården blir en tradisjon fremover.

Les også: – Jeg kunne blitt begravd av kuskit-flommen

Feirer det fine været

Inger Elise Kolstø laget en åpen invitasjon på Facebook, og søndag ble det sommerfest. 30 stykker dukket opp, og de koste seg med mat, bading og fint vær.

– Vi fant ut etter i fjor at vi trenger ikke ha noe tragedie for å feire, så i år feirer vi livet og det fine været. Vi har det så fint her på gården, og hadde lyst til å dele dette med alle sammen. Mange har sagt at de ville komme her å bade og slikt, så derfor måtte vi gjøre noe med det, sier Kolstø.

I fjor var de rundt hundre stykker på sommerfesten, men siden det i år ble arrangert i fellesferien var det litt avvik i deltakelsen.

– Flere av barna mine er også borte. Vi skulle vært flere, men siden mange er bortreist er det veldig forståelig. Vi koser oss veldig vi som er her, og dette blir en årlig tradisjon, smiler hun.

Pølser og is til alle

Både voksne og barn fylte opp bassenget, og fikk seg pølser og is i kanuttaboden til Inger Elise etterpå.

– Ja, jeg kaller det kanuttaboden min, og her er det ingen andre enn meg som får være, ler hun.

– Vi gjør det veldig enkelt, så vi kjøpte inn 120 pølser og pølsebrød. Det er jo litt utfordring med dette med maten, hvordan skal man beregne det når man ikke vet hvor mange så kommer, så pølser ble en lettvint løsning. Det kan jo også fryses, så det går greit, legger hun til.

Blant de som var der var det venner, familie og kollegaer.

Tok turen fra Stavanger

Helga Skeie jobber sammen med Inger Elise i en fagforening i Stavanger. Hun tok turen på besøk for første gang på søndag.

– Vi har møtt hverandre mange ganger, men dette er første gang jeg faktisk er på besøk. For en plass, og for ei dame. Dette er kjempekjekt, og kun en positiv opplevelse.

Skeie kom reisende på lørdag, hvor hun tok turen innom Avaldsnes og Skudefestivalen, og avsluttet helgen på sommerfest.

– Dette var bare helt supert, legger hun til.

Se bildeserie over. 

Les alt om:

Karmoynytt