Deler av ungdomsrådet under ungdoms konferansen fredag. F.v. Idunn Tho, Hedda Aarhus, Håvar Benestevdt, Radoslaw Robert Zielinski og Karoline Haugeberg.  Foto: Camilla S. Wik.

Søker flere til å tale ungdommens sak: — Kjekt når vi får høre at de tar opp det vi har gitt beskjed om

Skrevet av Ann Margit Grønstad
25.11.2020 10:06 - OPPDATERT 25.11.2020 12:27

Karmøy ungdomsråd søker nye medlemmer.

KOPERVIK: — Karmøy ungdomsråd (KUR) er et lovpålagt organ som skal være en kanal inn i kommunen der ungdom kan bidra med saker som gjelder ungdom og ungdommene kan tale saker som gjelder dem. Det er en medvirkningsarena for ungdom, sier rådgiver og møtesekretær for ungdomsrådet, Lene Yvonne Kvilhaug.

Rådet er partipolitisk uavhengig, og skal ivareta interessene til ungdom. I tillegg til å tale ungdommens sak i politiske saker arrangerer også ungdomsrådet årlig en ungdomskonferanse.

Nå søkes det etter nye medlemmer i alderen 13 til 18 år som kan sitte i rådet både ett og to år. Til sammen skal rådet bestå av ni faste medlemmer og inntil 12 varamedlemmer. 

— I år går vi bredere ut. Tidligere har det vært slik at det er skolene som har valgt og stemt inn representanter, men nå kan hvem som helst søke, om det er skoler, lag- og foreninger eller privatpersoner. Kommunestyret velger ungdomsrådets medlemmer i møte 14. desember, sier Kvilhaug. 

Hun forteller at første møte i det nye ungdomsrådet blir i januar. Det legges opp til totalt syv møter i året, og møtene avholdes i skoletiden.

 Ble hørt

Radoslaw Robert Zielinski er nåværende leder for ungdomsrådet i Karmøy, og forteller at rådet har jobbet med mye forskjellig i løpet av året, blant annet arrangerte de nylig en ungdomskonferanse med fokus på psykisk helse. 

— I år har vi også jobbet med busstilbudet og smittevernsregler på bussene. Det ble tatt opp i fylkestinget, så vi ble hørt der. Vi har også jobbet med idrett og prøvd å fått en ny skatepark i kommunen, og jobbet med alternativ sport generelt, forteller Zielinski og fortsetter:

— Du hjelper jo hovedutvalget i kommunen. Du får påvirke de som sitter i kommunestyret med å ta valg og hensyn til det ungdom vil. 

— Det er kjekt når vi får høre at de tar opp det vi har gitt beskjed om, tilføyer Karoline Haugeberg.

— En fin mulighet

Idunn Tho har vært med i rådet det siste året, og anbefaler nå andre ungdommer å være med. 

— Jeg anbefaler folk å søke. For uansett om du ikke alltid har noe å si i forskjellige saker, så er bare det å få lov til å si hva du mener og representere ungdommene og å være en del av samfunnet, en veldig fin mulighet, sier Tho. 

Kvilhaug håper nå at flere følger Thos anbefaling.

— Vi håper på mange søkere, både gutter og jenter, i spredt alder og fra hele Karmøy. Det bør være et representativt utvalg av ungdom. Vi er veldig glade for det ungdomsrådet vi har hatt, de er kjekke, flinke og motiverte ungdommer, og vi ser frem til å få et nytt ungdomsråd på plass som vil det beste for ungdom på Karmøy, avslutter Kvilhaug.

Søknadsfristen er 07.desember. 

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.