Regissør Merethe Midtbø og koreograf Siri L. N. Pedersen håper mange tar turen på audition i morgen.

Søker etter flere musikaltalenter

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
27.08.2019 13:42

Onsdag er det klart for siste audition til Karmøy Kulturskole sin oppsetning av musikalen Shrek.

ÅKREHAMN: Onsdag avholdes den siste audition til Karmøy Kulturskole sin nye musikaloppsetning. 

- Da møter de som har lyst til å være med opp klokken fire. Så har vi en danseaudition der Siri har en koreografi som de skal prøve, og så en individuell del hvor de synger og gjør teater, forklarer regissør Merethe Midtbø. 

Sammen med koreograf Siri L. N. Pedersen og musikkansvarlig Thea Lund Brekkå håper hun at de ser ungdom fra både Karmøy, Haugesund og Tysvær på audition på Karmøy Kulturhus i morgen.

Tidligere har det blitt avholdt en audition i forkant av sommerferien, men for at flest mulig skal på sjansen til å prøve seg holdes det enda en. 

- Det var mange som ikke kunne før sommeren, da var det blant annet midt i eksamenstidene til 10. klasse. Så vi vil at enda flere skal få prøve seg, sier Midtbø. 

- Det virker som de har veldig lyst til å være med når de står der på audition, skyter Siri inn. 

En musikal som fenger 
Denne gangen skiller musikalen seg ut fra tidligere oppsetninger, og damene forteller om gøyale og lekne roller som venter på å bli besatt. 

- Det mange ikke vet er at det er også veldig mye for voksne i denne musikalen. Det er et veldig morsomt manus som gjør at det fenger både voksne, ungdommer og barn. Jeg tror de kommer til å synes dette er kjekkere enn de hadde trodd, forklarer Pedersen. 

At Shrek er noe som appellerer til ungdommene har de også fått oppleve på andre arenaer. 

- Shrek er veldig populært. Jeg hadde teatergruppe med ungdom i går, og da kunne de velge seg en film å spille noe ifra. Tre av gruppene valgte Shrek. Så det er tydeligvis noe som ungdommene synes er gøy, noe de liker, fortsetter Midtbø. 

Setter opp flere forestillinger
Allerede uken etter auditionen startes det opp med samlinger, og ungdommene må belage seg på en god del øving frem mot premieren i Festiviteten i november 2020. 

- I begynnelsen så går det litt på å bli kjent, men det blir nok veldig mye øving både hjemme og her hos oss. Til neste høst er det beinhardt, forteller Midtbø. 

- Det er mange som tror det er intensivt i ett og et halvt år, men det er det ikke. Det er de siste to-tre månedene som blir intensive, tilføyer Pedersen. 

Nytt for denne gang er at det blir satt opp enda flere forestillinger enn tidligere, så stor tro har kulturskolen på at musikalen vil falle i smak - både hos publikum og skuespillerne. 

- Vi har premiere i Festiviteten i november 2020. Bare det i seg selv må jo være ganske tiltrekkende for ungdommene, å kunne spille i Festiviteten. Vi skal spille flere forestillinger nå enn hva vi har gjort de andre årene. Dette er en musikal som vi tror, og håper, vil selge fordi det er mange som kjenner til den.