Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Søderlund presentert i dag

Skrevet av Jarl Vidar Meling
01.02.2018 06:39 - OPPDATERT 01.02.2018 07:39

FOTBALL: Det er den franske avisa L’Equipe som skriver dette. I følge avisa betaler Rosenborg 500.000 euro i overgangssum for spissen. Dermed glipper Tysværbuen for FK Haugesund.

FKH-trener Eirik Horneland har ved flere anledninger sagt at Søderlund karakteriseres som en drømmesignering for klubben. FKH har imidlertid ikke ressurser nok til å hente spilleren selv og var avhengig av ekstern hjelp for å få til en overgang. Dermed var det heller aldri 100 prosent realistisk med en overgang.

Søderlund har slitt med spilletid i den franske klubben Saint Etienne siden overgangen i januar 2016. Skader og trenerskifter har gjort veien lang til en startellever og den 30 år gamle spissen har derfor vært åpen på at en retur til Norge kunne være aktuell, hvis det ikke ble en ny klubb i utlandet før det internasjonale overgangsvinduet stengte ved midnatt onsdag.

Søderlund ble i sin tid solgt til den franske toppklubben for 1,8 millioner euro. Han har skrevet under en kontrakt som binder han til Rosenborg i tre år.