Slogmåkane i Skudenes.

Slogmåkane og Karmøygeddon mottok pengegave

Fondet «Gammal Klovn» har siden 2013 delt ut midler til folk og grupper som har gjort en innsats for kulturformidling i Karmøy.


KULTUR: Utvalget i fondet «Gammal Klovn» har i år enstemmig valgt ut Karmøygeddon og Slogmåkane som får tildelt 15.000 kroner hver fra fondet.

– Begge disse mener utvalget har markedsført kulturen og kommunen vår på en positiv og fremragende måte, både lokalt, nasjonalt og faktisk utover landets grenser, skriver Lasse Pedersen i en e-post til Karmøynytt.

Om Karmøygeddon skriver de følgende:

«De ansvarlige for festivalen har på en utrolig positiv og profesjonell måte klart å sette Karmøy solid på kulturkartet i en skog av ulike festivaler. Utsolgte konserter månedsvis i forveien viser dette. De positive ringvirkningene både i lokalmiljøet, for festival, og for hele kommunen vet vi er store.»

Om Slogmåkane skriver utvalget:

«Slogmåkane, som har fått utmerkelser både her lokalt, nasjonalt og internasjonalt for den glimrende og profesjonelle kulturformidlingen de driver, ikke minst for å fremme kystkulturen, sjømannskulturen og sangkulturen med rot i vår egen lokale kultur. De har og vist stor raushet i lokalmiljøet med sin positive innstilling.  Nevner for eksempel deres deltakelse i et stort arrangement for kreftsaken, utallige og årlige opptredener på syke- og eldreinstitusjoner. Aktivt arbeid med å samle inn midler til moderne nytt utstyr til sykebilene og så videre.»

Utdelingen fant sted torsdag 30. januar hos Kopervik Rotary Klubb.

Illustrasjonsbilde fra Karmøygeddon.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.