De neste dagene kan vi vente oss perioder med sol. Illustrasjonsfoto.

Slik blir været for de neste dagene

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
26.11.2020 15:00

Været for de kommende dagene ser lovende ut.

VÆRET: Torsdag kunne meteorologen komme med en gladmelding. Vi kan nemlig vente oss et høstvær av et litt bedre slag over Karmøy de kommende dagene, med lite nedbør og rolige vindforhold. 

– I dag kan det nok bli enkelte spredte regnbyger, men det ser ut som det vil avta utover ettermiddagen og kvelden. Det er uansett ikke snakk om mye nedbør i disse bygene. Vinden er ganske rolig nordvestlig bris, og det kan bli litt sol innimellom, forteller Magnus Haukeland, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt i Bergen. 

Selv om utsiktene for torsdag ser bra ut, er det likevel fredagen som kan skimte med best vær ifølge meteorologen. 

– Alle de neste dagene ser ganske så greie ut, men det er kanskje spesielt i morgen som ser ut til å bli best, forteller han. 

– Da begynner dagen veldig bra, og det blir nok en del sol. Det ser ut som det kanskje kan komme noen bygger mot kvelden som nærmer seg Karmøy. Ellers er det rolige vindforhold med sørøstlig vind, fortsetter Haukeland om værutsiktene for fredag. 

Godværet følger med oss 

Også inn i helgen kan vi vente oss mye oppholdsvær. Vinden vil derimot ta seg ørlitegrann opp, men fortsatt vil det ikke være snakk om store mengder. 

– Lørdagen blir en ganske grei dag det også. Det kan bli noen byger innimellom, men samtidig perioder med sol. Det kan komme opp i en liten kuling fra sørlig-sørøstlig retning, men ikke noe voldsomme greier, sier Haukeland. 

Søndag kan vi vente oss mye av det samme været vi får lørdag, men mot kvelden og utover natten må vi belage oss på mer nedbør. 

– Sent på kvelden kan det komme inn et nedbørsområde som vil vare store deler av mandagen også, sier meteorologen. 

Ellers kan vi forvente at gradestokken vil vise rundt en 6-8 grader de kommende dagene, men med mulighet for at det blir frost på nattestid. 

– Temperaturen kan fort duppe en del på nattestid, da kan det gå ned mot frysepunktet. Spesielt natt til fredag kan det duppe ned mot nattefrost, avslutter meteorologen.