Slåssing, vakre scoringer og tabelltopp for Avaldsnes

Skrevet av Åsmund Clausen
27.06.2019 22:17

Vakre scoringer og slåsskamp var hovedingrediensene i dagens toppoppgjør mellom Avaldsnes og Haugar.

FOTBALL: Torsdag kveld tok Avaldsnes imot Haugar til lokalderby og toppkamp i femte divisjon. Avaldsnes hadde vunnet ti strake ligakamper, mens Haugar derimot, hadde tapt to på rad.

I det tiende spilleminutt slo Vegard Tønnesen et nydelig innlegg på hodet til Einar Utvik, som styrte ballen rett utenfor stolpen. Haugar gikk rett i angrep i den andre enden, og Rune Lindanger banket til fra langt og skrått hold. Ballen dalte ned i en fin bue over Edis Hopovac i Avaldsnes-målet. 1-0 til Haugar. 

Etter 22 minutter utlignet Andreas Ulland Andersen, etter at han hamret til fra 30 meter.

Rett før pause ble Einar Utvik spilt gjennom, men ble lagt i bakken like innenfor sekstenmeteren. Avaldsnes sin spillende trener var sikker, og sendte Avaldsnes opp i føringen med sin andre scoring for dagen.

2-1 resultatet holdt seg helt til det 86. spilleminutt, da Mikal Hindal satt ballen i mål etter litt klabb og babb i feltet, og punkterte kampen. All dramatikk var derimot ikke over.

Tre minutter senere blir Avaldsnes-spiller Einar Utvik taklet stygt, noe som førte til slåsskamp og munnhuggeri blant spillere og innbyttere. Haugar-spiller Futsum Mebrathu ble belønnet med marsjordre.

Fornøyd Ulland Andersen 

– Vi vinner fortjent. Vi har en god del sjanser i første omgang der vi kan få et mål til og gå til pause med 3-1. I andre omgang er Haugar gode og har mye ball, men vi har to i tverrligger og en i stolpen, så jeg synes vi vinner fortjent, sa Andreas Ulland Andersen. 

Han er heller ikke fornøyd med det som skjedde på tampen av kampen.

– Det blir litt ampert, men det er sånn som kan skje. Dersom det blir utdelt slag, så er ikke det bra, og skal ikke skje på en fotballbane, men det vil alltid vær temperatur i toppkamper, og det er sånn som skjer. 

[annonse]
Avaldsnes tar sommerferie på toppen av tabellen.