Foreldre og elever møtte opp utenfor Håvik skole for å markere.

«Skolestruktur for Håvik og Avaldsnes skoler»

- høringssvar fra Skolenes landsforbund Karmøy.

MENINGER: Skolenes landsforbund Karmøy (SLK) er negativ til forslaget om å slå sammen Håvik og Avaldsnes skoler. Slik vi ser det, er dette ingen reell sammenslåing. Det er en nedlegging av Håvik som i praksis foreslås.

Konsekvensene for elevene er større klasser, trangere klasserom, mindre tilgjengelighet til lærere og miljøarbeidere og lengre skolevei. For sårbare elever vil det også kunne være en stor påkjenning å få skolemiljøet sitt endret på denne måten.

Konsekvensene for de ansatte er at de må forholde seg til større elevgrupper, og får følgelig mindre tid til hver elev.  Gode relasjoner som er bygd opp over tid, vil brått bli revet ned og må gjenbygges. I tillegg vil en del av dem bli overtallige og må finne seg en ny arbeidsplass.

SLK ser altså ingen gode pedagogiske grunner for denne ”sammenslåingen”. Dette forteller oss at forslaget kun har som formål å spare penger. SLK minner om at sist kommunen prøvde å spare penger på skolenedleggelser førte det til at kommunen tapte penger. Dette pga at to av de nedlagte skolene oppstod igjen som private. Det samme kan skje denne gang.

Både Håvik og Avaldsnes er i dag to veldrevne skoler som både elever, foreldre og ansatte er fornøyd med. Både ledelsen og de ansatte på disse skolene er dyktige fagfolk som kjenner sine elever godt. SLK ønsker å gi dem tillit til å drive videre med det gode arbeidet de gjør, på hver sin skole.

 


Geir Allan Stava

Hovedtillitsvalgt for Skolenes landsforbund Karmøy

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.