Foto: Daniel Netland

Skal snu skuta mot Bodø/Glimt

Skrevet av Daniel Netland
29.09.2018 09:50 - OPPDATERT 29.09.2018 11:50

FOTBALL: Etter fire strake tap er FKH nesten nødt til å ta tre poeng i hjemmekampen mot Bodø/Glimt søndag.

Fra å i en kort periode være i gullkampen og med muligheter for cuptriumf, har de siste ukers resultater gjort at Eirik Hornelands gutter "kun" har bronsemedaljen å kjempe for resten av sesongen, etter at cupdrømmen brast etter et ufortjent 0-1-tap mot Strømsgodset i midtuka.

LES OGSÅ: FKH hodestups ut av cupen

– Jeg er over skuffelsen nå, og det samme er spillerne. De er offensive før kampen på søndag. Det er så kort tid mellom kampene, at vi bare må videre, sier FKH-trener Eirik Horneland til Hnytt.

– Strømsgodset-prestasjon skal holde til seier på søndag

FKH vant sjansestatistikken mot drammenserne med god margin på torsdag. Horneland tar med seg mye positivt fra cuptapet, etter tre prestasjoner under pari i seriesammenheng.

– Vi skal bygge videre på den prestasjonen vi gjorde mot Strømsgodset. Det er en prestasjon som skal holde til seier på søndag, fortsetter han.

Horneland frykter ikke trøtte bein mot Bodø/Glimt, som trenger poeng i sin kamp mot å unngå nedrykk til OBOS-ligaen.

– Å spille mange kamper er noe vi ønsker, og på torsdag viste vi at vi sto mye bedre i kampen enn Strømsgodset, som hadde spillere nede med krampe hele veien.

– Er det en must win kamp?

– Det handler om prestasjon. Gjør vi slik som sist, har vi gode sjanser, sier Horneland, uten å svare på spørsmålet.

LES OGSÅ: FKH vraket toppscorer: – Vi angrer ikke

Karamoko inn for kneskadet Skjerve

Mot Bodø/Glimt må FKH klare seg uten visekaptein Vegard Skjerve, som legger fotballskoene på hylla etter sesongen.

(Saken fortsetter under bildet)

"BIG BEN" INN FOR SKADD SKJERVE: Fredrik Pallesen Knudsen (t.v.) får ikke Vegard Skjerve som stoppermakker mot Bodø/Glimt. Trønderens kneskade baner vei for Ben Karamoko. (Foto: Daniel Netland)

Skjerve skadet kneet sekunder før slutt mot Strømsgodset, og er ute på ubestemt tid. Ben Karamoko blir etter alle solemerker Fredrik Pallesen Knudsens makker i midtforsvaret, men Eirik Horneland utelukker ikke flere utskiftninger.

– Det er mulig at vi gjør endringer. Vi får telle opp, avslutter FKH-treneren.

Bruno Leite presser trolig hardest på for en startplass, enten sentralt på midtbanen eller kant, mens Torbjørn Kallevåg også kan være et alternativ dersom Ibrahima Wadji ikke tåler en ny kamp fra start etter en lengre skadeperiode.

Sannsynlig FKH-lag (4-4-1-1): Per Kristian Bråtveit – Kristoffer Haraldseid, Fredrik Pallesen Knudsen, Ben Karamoko, Alexander Stølås – David Akintola, Sondre Tronstad, Joakim Våge Nilsen, Ibrahima Wadji – Christian Grindheim, Ibrahima Koné.

Les mer om:

Sport