Roger Hemnes synger julen inn i Norheim kirke 11. desember. Foto: Olga Geniva Hemnes

Skal skape julestemning

KARMØY: Roger Hemnes drar ofte rundt og spiller alene, enten med gitaren eller pianoet, men nå skal han skape julestemning sammen med gode venner.

– Dette er folk jeg kjenner og spiller mer eller mindre fast med, så det er en god gjeng. Det er knalldyktige folk, forteller Roger Hemnes.

Musikerne som er med på konserten er Harald Helland, Arild Gismervik, Christian Nesheim, Trond Schjølberg, Line Hernes og Anne Martha Tangen Hemnes. Sistnevnte er Roger Hemnes’ kone.

– Det er kjekt å kunne gjøre ting i lag. Ikke bare er hun flink til å synge, men hun er også flink på det teoretiske med noter blant annet. Så det er en stor styrke å ha henne med.

Syngende politimann Hemnes håper å få folk til å senke skuldrene og slappe av under konserten. I Norheim kirke får publikum servert et variert julerepertoar med kjente og kjære julesanger, både norske og engelske.

– Det blir blant annet «Det kimer nå til julefest», «Nå vandrer fra hver verdenskrok» og «White Christmas». Det blir spennende å se hvor mange som kommer. Jeg har i alle fall fått god respons, og det er mange som er interesserte.

Til vanlig jobber han som politi, så musikken driver han med på hobbybasis. Han har oppdrag hele året og opptrer mye i begravelser. Rundt sommerstider blir det også en del sangoppdrag i brylluper. Ellers er han aktiv i Pinsemenigheten på Åkra og synger ofte på kristne arrangementer og gudstjenester.

– Det er alltid litt ekstra travelt rundt juletider, men dette har jeg gjort i mange år.

Tid med familie – Hva betyr julen for deg?

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
– Det er viktig for meg å bruke tid sammen med venner og familie, og det er en tid hvor man møter folk man ellers ikke ser så ofte. Jeg er også kristen, så juleevangeliet står sentralt hos meg.

– Får du tid til å slappe av?

– Selv om julen er en tid hvor jeg har mye å gjøre, så er det viktig for meg å slappe av. Etter julaften er det roligere for meg, og da er jula virkelig kommet.

Les mer om:

Kultur Karmoynytt