Fra venstre konsernsjef Haugaland Kraft AS Olav Linga.direktør og Haugaland Kraft Fiber AS Jan Håland. Foto: Haakon Nordvik.

Skal prosjektere og installere 700 kilometer lang fiberkabel

Skrevet av Kent Olsen
21.02.2020 11:08 - OPPDATERT 23.02.2020 08:02

Haugaland Kraft med flere har signert avtale.

NÆRING: Fredag formiddag kan Haugaland Kraft melde at de har, sammen med andre partnere, signert avtale med selskapet Xtera om å prosjektere og installere en ny 700 kilometer lang fiberkabel mellom Norge og England.

– Med transportkapasitet på inntil 215 terabits per sekund vil den undersjøiske fiberkabelen øke datakapasiteten mellom Norge og utlandet betydelig, sier konsernsjef i Haugaland Kraft, Olav Linga, i pressemeldingen.

Fiberkabelen blir en del av et større europeisk fibernettverk som Altibox etablerer. Den ska sørge for en mer robust og førsteklasses digital infrastruktur.

Bunnundersøkelser og prosjektering vil foregå i sommerhalvåret i år, grunnet hardt vær i Nordsjøen. Fiberkabelinstallasjonen vil finne sted i 2021 og vil være operativ innen utgangen av 2021.

– Vi i Haugaland Kraft er sammen med konsortiet glade for muligheten til å investere i samfunnskritisk norsk infrastruktur, også mot utlandet. Haugaland Kraft har i snart to tiår investert over en milliard kroner i digital infrastruktur på Haugalandet, Sunnhordland og i indre Ryfylke. Behovet for høy datakapasitet og en direkteforbindelse mellom Norge og Storbritannia og resten av Europa er stort. Investeringene er betydelige, men vi er flere om å dele regningen, sier Jan Håland, leder av fibervirksomheten i Haugaland Kraft.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.