Frivillighetskoordinator i Karmøy, Roy Tørring. Arkivfoto.

Skal dele ut frivillighetsprisen for første gang: – Viktig for å utvikle lokalsamfunnet

For første gang skal det dele ut en pris til noen som har gjort en innsats innen frivilligheten i Karmøy. Nå etterlyser kommunen kandidater til prisen.

KARMØY: Etableringen av frivillighetsprisen ble bestemt i hovedutvalg oppvekst og kultur i oktober i fjor. 

I budsjett- og økonomiplan for 2020-2023 er det vedtatt å bevilge 15.000 kroner til en frivillighetspris. 

Hensikten med frivillighetsprisen er å øke status og interesse for frivillig arbeid.

– Karmøy har en aktiv og levende frivillighet – dugnadsånden er stor, og bredden av frivillige lag og organisasjoner viser et stort mangfold. Prisen er en anerkjennelse av frivillighetens viktige bidrag til samfunnet, der den er en viktig for å utvikle lokalsamfunnet, skape møteplasser, gi tilhørighet og være helsefremmende, skriver kommunen på sine nettsider. 

Prisen deles ut til en person eller organisasjon som gjør eller har gjort en betydelig innsats i frivillighetsfeltet i kommunen. 

Kommunen etterlyser nå aktuelle kandidater til prisen, og oppfordrer karmøybuen om å sende inn forslag med en kort beskrivelse av kandidaten samt en begrunnelse for hvorfor prisen skal tildeles. 

– Frist for innmelding av kandidater er 1. november, og prisen deles ut av ordfører under en markering av frivillighetens dag 6.desember, opplyses det om.

Nominasjon sendes frivillighetskoordinator Roy Tørring på e-post: [email protected]

 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.