HEADLINER SILDAJAZZEN: – Vi er kjempefornøyd med å ha booket Lizz Wright som åpningsartist, forteller Inger Karin Damm.

Sjekk hvem som åpner Sildajazzen

Skrevet av Elizabeth Huanca Vold
23.03.2018 08:27 - OPPDATERT 23.03.2018 09:27

KULTUR: Fredag ble det kjent at det er Lizz Wright som skal stå for åpningskonserten under Sildajazz 2018. Den amerikanske jazzsangeren nå aktuell med albumet «Grace», og onsdag 8. august står hun på scenen i Haugesund med sine faste musikere.

– Lizz Wright er en fantastisk dame med en utrolig utstråling på scenen. Hun har en fin og behagelig stil som minner litt om Sade. Det er både soul og jazz, forteller presseansvarlig Inger Karin Damm i Sildajazz.

Fieh headliner Frisild

Nytt på Sildajazzen i år er at sideprogrammet Frisild er tilbake. Til å headline dette har festivalen hentet inn norske Sofie Tollefsbøl – bedre kjent under artistenavnet Fieh.  Hennes første singel «Glu» har høstet lovord av poplegenden Elton John, og gikk rett inn på spillelister både hjemme og i utlandet. Fieh kan beskrives som en moderne hybrid som flexer innom soul, hiphop, r&b og kanskje en liten dash funk. Lørdag 11. august spiller hun på Garasjebryggeriet i Haugesund med fullt band.

– Vi er kjempefornøyd med å få Frisild tilbake. Programmet vårt er knallbra, og vi har en god headliner som folk kjenner til. Sildajazzen i år blir en utrolig variert og kjekk festival som passer både unge og eldre, forteller Inger Karin Damm.

TIL HAUGESUND: Bak artistnavnet Fieh skjuler det seg en 23 år gammel sanger, låtskriver og produsent fra Toten.