FORSEGGJORT: Engler, hyrder, keisere og vise menn, fellesnevneren var at samtlige hadde fått sydd svært forseggjorte kostymer til forestillingen.

Sjarmerte bygda med julemusikal

Barnekoret, som består av 32 aktive medlemmer i alderen seks til tolv, har i ukesvis øvd inn den 40 minutter lange musikalen. «Til Betlehem» har ikke blitt fremført av koret siden nedleggelsen av Sund Skole høsten 2011.

– Vi ante at det kom til å bli flott, men det var ingen som kunne ha forutsett at det skulle bli så fantastisk. Jeg har gledet meg til dette lenge, talte styreleder i Sund Bedehus Bjarne Stornes til forsamlingen etter fullført fremføring av julemusikalen.

– De har øvd på dette siden midten av november. De er utrolig flinke, jeg må innrømme at jeg får en tåre i øyekroken. Det er et langt stykke med flere sanger, så det er utrolig imponerende at de har klart å øve inn alt, sier leder for koret Anne-Lin Ytreland. Hun trekker spesielt frem de eldste jentene i skuespillerskaren.

– De er utrolig flinke til å hjelpe til og lære de andre. De eldste har vært på Soul Children festivalen i Oslo, et stort treff der tusenvis samles. Her har de fått inspirasjon og holder interessen oppe, skryter Ytreland.

– Det betyr mye for bedehuset, og ikke minst for bygda. Det bidrar til at man samler seg rundt bedehuset. Det overgikk enhver forventning, jeg blir like imponert hver gang, sier Stornes.

Les mer om:

Kultur Karmoynytt