Postens ubesørgelighetsavdeling på Lørenskog. Hit kommer posten som ikke har noen adressat, gjenstander som har falt ut av sine pakker, eller som ikke posten klare å finne adressen til. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Siste frist for å sende julegaver i posten er i ferd med løpe ut

Skal du sende julegavene i posten i år, begynner det å haste for alvor. Posten forventer i tillegg tidenes pakkerush denne julen.

Postleverandørene opplever større trøkk enn noensinne og sier nedstengingen setter fart på netthandelen, melder NRK.

Posten og Helt Hjem har satt siste frist for levering av pakker til torsdag 16. desember, mens Postnord har satt siste frist 17. desember.

Det begynner med andre ord å bli lovlig sent hvis julegavene skal rekke fram til julaften neste uke.

– De siste ukene har vi levert to millioner pakker i uka, og nå bare øker det på, sier pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen i Posten Norge til NRK.

– Det har vært helt ekstremt. I fjor hadde vi en økning på 43 prosent. Nå ligger vi foran fjoråret og går mot «all time high», sier pressesjef Haakon Nikolai Olsen i Post Nord.

Helt Hjem opplyser at de bare i desember kommer til å levere rundt 1.5 millioner pakker rundt om i landet.

Er man innstilt på å punge ut noen ekstra kroner, kan ekspresslevering være løsningen hvis julegavene ikke handles inn før helga, men det vil svi godt på julegavebudsjettet.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.