Festivalsjef, John Rullestad kan glede seg over rekordmange besøkende til årets SILK-festival. Arkivfoto

SILK-festivalen setter rekord

Skrevet av Øystein Merkesvik
31.10.2018 08:14 - OPPDATERT 31.10.2018 09:14

SKUDENESHAVN: Når Skudeneshavn internasjonale litteratur- og kulturfestival, SILK arrangeres for 9, gang blir det med rekordmange publikummere tilstede på de ulike arrangementene.

– Veldig glad

Festivalsjef, John Rullestad var en fornøyd mann da billettsalget økte med 15 prosent til festivalen i fjor. Dette året kan han konstantere at de har solgt ytterligere 10 prosent flere billetter til både konserter, bokbading og alt som skal skje de kommende dagene.

– Jeg hadde ikke trodd at vi skulle slå de gode tallene fra i fjor og er selvfølgelig veldig glad for den fantastiske oppslutningen, sier Rullestad til Karmøynytt.

Mange frivillige

Til årets festival ventes publikummere fra Trondheim i nord til Holland i sør. I tillegg ankommer 40 forfattere fra inn og utland.

– Det er mye som skal på plass, ikke minst i forhold til henting og bringing av deltakere. Det er ingen ting som gjør seg selv, sier Rullestad som skryter av innsatsen til de frivillige medarbeiderne som bidrar med alt fra transport til kakebaking og kjøkkentjenester.

I alt 55 frivillige vil de kommende dagene jobbe i kulissene for at arrangementet skal bli så knirkefritt som mulig.

Skoleprosjekt

Selv om den offisielle åpningen av festivalen er onsdag kveld, har det allerede vært en lang rekke arrangementer i Karmøy de siste dagene som er knyttet opp mot festivalen. I løpet av den siste uken har det blitt holdt hele 67 arrangement på skoler hvor i alt 13 forfattere har møtt elever og lærere.

– Tilbakemeldingene på disse arrangementene som er en del av prosjektet «Read On» som vi deltar i er veldig gode. Det er ungene det dreier seg om og de er dem som vår neste kundegruppe for festivalen, sier Rullestad.

Forestilling

Blant arrangementene som de aller minste kan glede seg til er forestillingen om Pulverheksen som skal spilles to ganger i gymsalen på Skudenes Ungdomsskole, lørdag.

– I tillegg til å møte forfatterne får barna også oppleve forestilling med skuespillere, under den store Silkebarnedagen, forteller festivallederen.

Inspirert i Skudeneshavn

Blant forfatterne som kommer til Skudeneshavn denne uka er Anders Totland fra Kvinnherad. Han har med seg den rykende ferske ungdomsromanen «Nedteljing» som han fikk inspirasjon til da han hørte et radioinnslag på NRK under et besøk i Skudeneshavn i vår. Innslaget handlet om en ung gutt som tok livet sitt etter å ha blitt utsatt for pengeutpressing.

– Jeg satte meg ned i rommet jeg hadde fått tildelt på Norneshuset og skrev og skrev og skrev. De eneste pausene jeg hadde var da jeg hadde skrivekurs på ungdomsskolen på dagtid og en god løpetur hver ettermiddag, forteller han.

Under SILK-festivalen skal han møte både unge og eldre lesere i byen.

Forfatter Anders Totland var i Skudeneshavn da han ble inspirert til å skrive sin nyeste roman.Foto: Marius Knutsen

Les mer om:

Karmoynytt