Sig Hansen på fiske i Alaska. Arkivfoto

Sig Hansens ukjente drama: Var kun ti minutter fra å dø

Skrevet av Øystein Merkesvik
19.04.2019 04:10 - OPPDATERT 19.04.2019 06:10

ÅKREHAMN: Den 10. april hadde TV-serien «Deadliest Catch» premiere i Amerika på sin 15 sesong, der Sig Hansen og krabbebåten «Northwestern» nok en gang spiller hovedrollen.

Sig Hansen er for tiden hjemme på Åkra på påskeferie der han blant annet har deltatt i promotering av en ny oppfinnelse for krabbeteiner. 

Ukjent drama

Da Karmøynytt møtte ham i havna i Åkrehamn kunne 50-åringen avsløre at han nok en gang hadde vært rammet av hjerteinfarkt.

Tre år etter at han sist ble akutt syk under fiske og TV-innspilling i Alaska, skjedde det denne gang under helt andre omstendigheter i hjembyen Seattle. Like før avreise til høstens krabbesesong fikk han ørebetennelse og tok noen tabletter han hadde liggende. I  løpet av kort tid begynte hender og ansiktet å hovene kraftig opp, og han fikk store problemer med å puste.

– Da jeg kom inn til legen klarte jeg ikke å snakke. Jeg bare pekte på halsen og tablettene jeg hadde tatt, forteller han.

Les også: Kjempet for livet - på TV

Ballet på seg

Legen satte en adrenalinsprøyte i kroppen hans for å få ned hevelsene, noe som skulle vise seg å gi ytterligere konsekvenser.

– Den førte til at jeg fikk et hjerteinfarkt. Det var veldig dramatisk, sier han.

Sig Hansen forteller at han fikk god hjelp og at situasjonen stabiliserte seg. Men om ikke legen hadde vært i nærheten da hevelsene startet kunne det raskt gått langt verre.

– Doktoren sa at jeg hadde vært død ti minutter senere om jeg ikke hadde fått hjelp.

Trosset legen

Selv om kroppen fikk hard medfart både i forbindelse med den allergiske reaksjonen og hjerteinfarktet var det ikke aktuelt for Hansen å droppe krabbesesongen som ventet få dager senere i Beringhavet.

– Jeg hadde ikke fått grønt lys av doktoren til å reise, men jeg sa at sesongen begynte og at jeg måtte dra. To dager etter reiste jeg til Alaska og legen var rasende på meg, forteller han.

Stiller på Fiskeridagene

Sig Hansen har vært ute en vinternatt før i det beryktede farvannet, og blir dermed også å se i den nye sesongen som nå ruller over Amerikanske TV-skjermer for 15 år på rad.

I dagene før ankomsten til Karmøy har Hansen vært på promoteringsturne for Discovery Channel i byer som New York, Los Angeles og Chicago. Under Fiskeridagene i begynnelsen av august lover han å være tilbake på Åkra.

Sig Hansen på kaien på Åkra med krabbeteinene som har fått påmontert det nye produktet.

 

 

 

Les alt om:

Karmoynytt