CAMPING: Haraldshaugen Camping opplever et stort trøkk denne sesongen. Foto: Hanne Bottolfsen Dahl

– Sesongen har gått mye bedre enn forventet

Skrevet av Hanne Bottolfsen Dahl
22.07.2018 18:26 - OPPDATERT 22.07.2018 20:26

HAUGALANDET: Ifølge daglig leder på Haraldshaugen Camping, Jann Johannessen, har sesongen gått mye bedre enn forventet, med både fullbooket hytter og campingområde flere dager på rad. 

– Vi hadde et mål om å klare å få 80 enheter her samtidig, men vi tenkte at det fikk vi sikkert ikke. Nå har vi derimot hatt det nesten fire dager på rad. Vi har til og med vært litt underbemannet her, for det har gått mye bedre enn forventet, sier han og smiler. 

Bare i dag har de hatt 80 utsjekk, men på ettermiddagen var campingområde allerede begynt å fylle seg opp igjen.

Johannessen forteller at de får besøk fra store deler av verden, som blant annet Australia, Nederland, USA, Tyskland og Spania.

– Utenom sesongen er det stort sett bare nordmenn, men nå er det utrolig mange fra utlandet. I dag hørte jeg også at det kom noen fra Frankrike, sier han.

Daglig leder på Haraldshaugen Camping, Jann Johannessen.

Haraldshaugen Camping ligger sentralt for de som ønsker seg kort vei inn til sentrum, men gjestene får likevel oppleve sjø og natur på nært hold. Det flotte været har også vært til stor hjelp for campingplassen.

– Hadde det ikke vært for det fine været så hadde vi hatt begrenset med plasser her, med tanke på at vi nå får brukt gresset, sier Johannessen.

– Nå håper jeg bare at været holder seg slik fremover, sier han og smiler.

Flott utsikt utover sjøen på Haraldshaugen Camping.

Stor trafikk hele sommeren

Arrangementer som Skudefestivalen og The Beast har trukket mye folk til Skudeneshavn i sommer. Dette har Skudenes Camping merket mye til. 

Daglig leder på Skudenes Camping, Andreas Larsen.

– Det har gått veldig bra, med stor trafikk gjennom hele sommeren. Nå til uken starter også Tall Ship Race, og til helgen skal det blant annet være en hundeutstilling, noe som er veldig populært for folk utenfor Karmøy også. Ellers har været vært veldig bra, noe som er veldig positivt for oss, sier daglig leder, Andreas Larsen, og smiler.

Larsen forteller at det er mye bergensere som tar turen, i tillegg til tyskere. 

På Skudenes Camping har de 40 oppstillingsplasser og 11 hytter.

På Sandhåland Camping har de også merket et enda større trøkk denne sommeren. Ifølge campingsjefen har været alt å si.  

– Dette er mitt fjerde år på Sandhåland Camping, og de tidligere årene har vi ikke hatt noe skikkelig sommervær. I år derimot har det vært mye bedre, sier Frode Solbakken. 

Nesten bare tyskere

De som finner veien til Sandhåland Camping er stort sett tyskere, men flere og flere nordmenn tar også turen innom nå i fellesferien.

Campingsjef Frode Solbakken. Arkivfoto: Paul André Sommerfeldt.

– Det er rundt 80-90 prosent tyskere vi får besøk av. De liker jo godt sjøen, camping og fisking. Tidligere har det vært mange fra både Belgia og Danmark, men i år har det nesten bare vært gjester fra Tyskland, sier han.