Foto: Tysvær kino

Satte ny besøksrekord på den store kinodagen

Skrevet av Øystein Merkesvik
05.11.2018 13:08 - OPPDATERT 05.11.2018 14:08

TYSVÆR: Med 2.184 besøkende fordelt på 16 filmer unde rden store kinodagen, lørdag, hadde Tysvær kino en økning på 49 prosent fra sist rekord som ble satt i fjor.

– Faktisk er Tysvær kino på 5. plass nasjonalt når det gjelder snittbesøk pr forestilling. I tillegg er vi så høyt oppe som på en 24. plass nasjonalt med totalt besøk. Ikke minst merker vi at publikum skryter av og er fornøyd med våre nye rehabiliterte storsal, opplyser kinosjef Øystein Simonsen. 

Utover dette var det 160 besøkende på gratis kinofrokost, og det ble full sal med 100 besøkende på filmkonsert med Nils Økland og Munor, som spilte til Ivo Caprinos «Veslefrikk».

– Denne konserten har historie tilbake til når kinoen åpnet for 25 år siden. Filmen «Veslefrikk» skulle vises, lyden fungerte ikke, så Nils Økland stilte opp og spilte helt på sparket musikk til filmen. Denne gang var derimot program og musikk mer innøvd og tilpasset. Det var også flere konkurranser, barnedisko, promotering av filmer som kommer, ansiktsmaling, legger han til. 

– Særskilt hyggelig med rekord i jubileumsåret vårt, og viser at Tysvær kino fortsatt er i utvikling, sier Simonsen.