Sandvedagen: Skjegg, sjonglering og suppe

Skrevet av Karen Hesseberg
22.08.2016 07:57 - OPPDATERT 22.08.2016 09:57

KARMØY: Sandvedagen er en lillebror i festivalsammenheng, men arrangementskomiteen trenger ikke å føle seg små med tanke på programmet. I tillegg har de noe ingen andre kan utkonkurrere dem på. De har sandvebuer. Mange sandvebuer. Det blir ikke bedre enn det for ei lita bygd.

– Etter at skolen og butikken forsvant, fant vi ut at vi trengte en møteplass. Folk i bygda liker å møtes, de gleder seg til Sandvedagen, sier Hanne Leirvik Haga, som sitter i styret for Sandvedagen.

Kystnært program

Program og boder på Sandvedagen speiler naturen. Her er det fleste aktivitetene til vanns, og matrettene som serveres basert på fisk og skalldyr. Her kan store og små prøve seg på tubekjøring, kanopadling, eller vannscooter. De som ville leke seg på land kunne prøve seg på sjonglering. Og nytt av året var en rib-tur ut til Hywind, vindturbinen som ligger ti kilometer sørvest av øya.

Blir du sulten, kan du se langt etter burger eller thaimat, her er det lokal karmøymat som gjelder.

– Vi serverer hjemmeprodusert mat som fiskesuppe, krabbe, villaks, bacalao, sier Leirvik Haga.

Ellers byr de på musikk, lokal den også så langt det lar seg gjøre. Og for ikke å glemme seansen der Karmøys fineste mustasje blir kåret.

– I år utvidet vi med skjegg også, det er jo så mange som går rundt med flotte skjegg, smiler Leirvik Haga.

Les mer om:

Kultur Karmoynytt