Samler hundrevis til bønn

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
11.01.2019 20:34 - OPPDATERT 11.01.2019 21:34

For andre gang inviterer Troens Ord til bønnekonferansen i Kopervik. Flere hundre deltakere fra hele Norge har tatt turen til menigheten for å starte det nye året med en uke fylt med bønn.

Under møtet var det også duket for mye lovsang.

- Dette er ikke bare Troens Ord. Vi er vertskap for noe som er større enn oss, forteller initiativtaker Birger Wroldsen om ukas bønnekonferanse. 

- Det kommer faktisk folk fra hele landet! Fra Finnmark, Alta, Karasjok og Hammerfest for å nevne noen. Det er veldig bra, og det er bare positive tilbakemeldinger, fortsetter pastoren engasjert.

Siden onsdag har det vært fullt program i menighetslokalet i Kopervik. Med undervisning på dagtid, og samlinger på kveldene har flere forskjellige forkynnere talt og inspirert til bønn. 

- Vi føler dette er en veldig god start på året. At vi kan komme sammen på tvers av kirkegrenser og på tvers av geografiske grenser for å be til gud, sier han. 

Håper å inspirere Hovedmålet bak konferansen er å inspirere til mer bønn, men Birger håper også at konferansen kan være med å bidra til å knytte det kristne samfunnet bedre sammen. Og understreker at konferansen ikke bare er for Troens Ord, men for alle. 

 - Jeg håper den kan være med å knytte oss tettere. Som en enhet, slik at vi kjenner at vi står sammen. Det handler ikke om de ulike kirkesamfunnene og alle grensene der, men at vi er guds folk på tvers, sier han med et smil.  

Viktigheten med bønn er han ikke i tvil om.  

- Det er nesten som å spørre hvor viktig det er å puste. Bønn er like viktig for oss, for vårt kristne liv, som ånderetten er for kroppen vår. Derfor er bønn så viktig, forteller han og fortsetter: 

- Så jeg håper at konferansen skal inspirere til bønn. Det er jo som når du sitter og ser på TV og det kommer et program om helseeffektene ved jogging. Da får du jo lyst til å begynne å jogge fordi du blir inspirert. Men det nytter jo ikke å kun lese om jogging, du må jo faktisk jogge også for at det skal ha noe effekt. Litt sånn er det her også. Vi hører mye om bønn, men det at vi tar oss tid til å be og å lære oss å be er viktig.

Internasjonale gjester Både nasjonale og internasjonale gjester har talt til de oppmøtte. Iløpet av de fem dagene som konferansen går over kommer blant annet Stefan Kristiansen, Elin Fagerbakke, Jørn Strand, Alv Magnus og briten Dennis Greenich til å stå på scenen. 

- Det har vært artig å se fordi de er så forskjellige i formidlingene sine, men samtidig så er det en grunntone som er lik. Du merker at vi bærer på noe av det samme, men med forskjellige utrykk, forteller Birger og fortsetter: - For eksempel, Elin som talte igår er veldig rolig og mild i sin måte å tale på, mens Jørn som taler i kveld er veldig energisk. 

Randi Jørntad har reist helt fra Alta for å delta på under bønnekonferansen på Troens Ord. Også Sigurd Bylund fra Sandefjord har reist langt for å få med seg konferansen.

Fra Alta til Karmøy for å be I salen fredags kveld finner man blant annet Randi Jørntad fra Alta og sandefjordingen Sigurd Bylund. Til tross for lang reiserute er de ikke skuffet over at de tok turen til Karmøy denne uken. De kunne ikke vært mer fornøyd med konferansen så langt. 

- Vi er jo her for å komme sammen og for å få inspirasjon. Vi ønsker jo at guds rike skal komme over Norge. Vi ønsker at mennesker skal møte Jesus. Det å komme sammen her og felleskapet er helt fantastisk, helt unikt. Dette er noe av det vi brenner for, at evangeliet skal ut, forteller Bylund til samtykkende nikk fra Jørnstad. 

- Disse dagene har vært kjempebra og jeg er helt enig med han. Det er veldig viktig å få evangeliet ut. Jeg kommer jo hit for å bli inspirert og fordi jeg har tro på vekkelse i Norge, forteller hun og legger latterfullt til: - Og jeg har tro på at den starter i Nord.

Hvordan har disse dagene vært?

- Det har vært noen fantastiske dager. Det vi ønsker er at guds kjærlighet skal nå folket, og da må guds kjærlighet følge oss. Det er noe av det vi får oppleve her, litt av hans kjærlighet som vi ønsker å nå andre med. Så det er helt fantastisk, avslutter Bylund. 

Les mer om:

Karmoynytt