Jesper Saltvik Pedersen i forbindelse med verdenscuprennet i utfor i østerrikske Saalbach i februar 2021. Foto: Benedikt Lex/Norges Skiforbund/ / NTB

Saltvik Pedersen åpnet med to verdenscupseirer

Jesper Saltvik Pedersen (22) klinket til med to strake seiere da verdenscupsesongen i paraalpint startet tirsdag i Steinach am Brenner i Østerrike.


SPORT: Under det første Super-G-rennet tirsdag kom Pedersen i mål på tiden 55,96, 1,04 foran Taiki Morii fra Japan og 1,66 foran Kurt Oatway fra Canada. 

Pedersen stakk også av med seieren i det andre super-G-rennet tirsdag, foran Taiki Morii og Jeroen Kampschreur fra Nederland. 

– Det er deilig med en slik bekreftelse. Selv om jeg har vært trygg på hva vi har gjort i sesongoppkjøringa var det spennende i dag hvordan konkurrentene har utviklet seg. Det jeg har gjort på trening har fungert bra, og jeg fikk gode svar i bakken, sier Saltvik Pedersen i en pressemelding fra Norges Skiforbund. 

Åkrabuen forteller at han bruker verdenscupen som oppkjøring til VM i Lillehammer i januar. 

– Konkurransen er hardere enn noen gang, men målsettingen er å vinne hvert renn jeg stiller opp i. Foran sesongstarten har jeg også jobbet med spesifikke arbeidsoppgaver som skal forbedres, og dette fungerte bra i dag. Nå ser jeg fremover mot flere World Cup-renn og ikke minst VM i snøsport i januar på hjemmebane, sier Pedersen.

Saltvik Pedersen vant verdenscupen i paraalpint i fjor for fjerde år på rad. 

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.