Stavasanden er et av stedene hvor de fargerike stolene er plassert ut.

Salget av fargerike stoler tok helt av

Skrevet av Øystein Merkesvik
17.04.2019 10:36 - OPPDATERT 17.04.2019 12:36

VEAVÅGEN: De fargerike godstolene er blitt et vanlig syn på lokale strender, i bybildet, i naturen og på mange terrasser rundt om i distriktet. Etter at aktivitetssenteret i Veakrossen begynte å produsere dem for rundt to år siden, har salget tatt helt av.

– Det står Tio-stoler i Stavanger, Røldal og i Bergen, ja på hele vestlandet. I tillegg har Jonas Gard Støre kjøpt en som han har på hytta på sørlandet, forteller avdelingsleder Ellisiv Nygård Steinkjellå med et smil. 

Utsolgt

Pågangen fra kunder som ville sikre seg de populære stolene til sommeren har vært så stor at Tio så seg nødt til å stoppe salget i begynnelsen av denne måneden, da de ikke hadde flere igjen å tilby kundene. Nå trenger de tiden fremover til å produsere opp nye og har satt 3. juni som dato for når salget kan starte opp igjen.

– Vi kunne solgt mange flere enn det vi gjør. Samtidig er prosessen rundt stolene viktig for oss. Her er det ikke om å gjøre å få solgt ut mest mulig, men at dem som er deltakere her leverer fra seg et fint produkt, påpeker avdelingslederen. (Saken fortsetter under bildet)

Nye stoler under produksjon på Vea. Men ingen får kjøpe dem for 3. juni.

– Stas

At stolene er blitt så populære og har bidratt til å sette farge på hele vestlandet, er noe medarbeiderne på Tio er stolte av.

– Det er stas å delta i et prosjekt som er så populært og meningsfullt for de ansatte og deltakerne. Da er det ikke nødvendigvis mengden som er viktig, men prosessen rundt, sier hun.

Kan brukes av alle

Hvor mange stoler de klarte å produsere opp før salget måtte stanse har Nygård Steinkjellå så langt ikke oversikt over. I tillegg til stolene som er solgt har de plassert ut en lang rekke stoler rundt om i kommunen som de også må ta ansvar for å vedlikeholde. Blant stedene stolene setter farge på tilværelsen er Stavasanden og Åkrasanden.

På Stavasanden lever stolene en fargerik tilværelse.

 

Les mer om:

Karmoynytt