Redningsdemo. Foto: Redningsselskapet

Så langt har sju personer druknet i juli

Skrevet av Ann Kristin Andreassen
20.07.2019 17:55

Menn fortsetter å dominere drukningsstatistikken.

Halvveis inn i juli måned har sju personer omkommet av drukning. Det er like mange som for samme periode i fjor. Seks av de omkomne er personer over 45 år, og menn fortsetter å dominere drukningsstatistikken.

– Redningsselskapet har en visjon om at "Ingen skal drukne", derfor er det lite hyggelig å konstatere at de høye sommertallene fra i fjor, fortsetter i år. Frem til 1. juli registrerte vi 15 færre drukninger enn i 2018, men det er altså juli-tallene som ser ut til å bli like dystre som i fjor, sier kommunikasjonssjef Frode Pedersen i Redningsselskapet, i en pressemelding. 

45 mennesker har så langt i år druknet. Dette er femten færre enn i fjor for samme periode. Redningsselskapet mener at noe av dette kan skyldes en kaldere forsommer sammenlignet med fjorårets rekordvarme vår og sommer.

– Sammenligner vi perioden 1. mai til 16. juli, viser tallene en nedgang fra 34 til 24 omkomne, sier Pedersen.


Overleverte handlingsplan

Sjøfartsdirektoratet overleverte tidligere denne uken en handlingsplan til næringsministeren som inneholdt 67 tiltak for å redusere drukning og ulykker, i forbindelse med bruk av fritidsbåt. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen var klar på at han ønsker og støtter en nullvisjon om drukninger og dødsulykker til sjøs.

– Dette mente han best kan oppnås ved å sette seg klare etappemål i årene som kommer. Redningsselskapets drukningsstatistikk er en av de ressursdokumentene som inngår i handlingsplanen, står det videre i pressemeldingen.

– Vi fortsetter vårt holdningsarbeid sammen myndigheter og andre organisasjoner. I år ber vi folk om å løfte blikket for å passe på hverandre. Vi kan vel også legge til at folk i større grad må bli flinke til å tenke på egen sikkerhet ved bading eller opphold i og ved sjøen, sier Pedersen.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.