Turneringsleder Geir Harald Skorpe.

Runde to med Karmøy Cup: – Vi fikk utrolig gode tilbakemeldinger

Skrevet av Kent Olsen
13.01.2020 09:50

I fjor tok SK Vedavåg Karmøy opp igjen Karmøy Cup der gjestene Bremnes gikk hele veien til topps. Nå gjentar idrettslaget suksessoppskriften.

SPORT: Bremnes var det eneste laget utenfor Karmøy som deltok på cupen i fjor, og etter en målrik finale mot Åkra gikk laget fra Bømlo til topps i turneringen.

Det var derfor naturlig at laget skulle få lov til å forsvare tittelen fra i fjor når cupen sparkes i gang igjen 15. og 16. februar med gruppespill.

– Vi fikk utrolig gode tilbakemeldinger i fjor. Det var bare positivt. Det var godt voksne trenere her som syntes det var nesten som å være på Haugar-turneringen på grusbanene før i tiden med tette kamper og 2x30min og mye action. Det var ikke noen tvil om at vi skulle prøve igjen, forteller turneringsleder Geir Harald Skorpe.

Finalen spilles den 29. februar.

– En ser vel ikke vekk fra at det blir Åkra mot Bremnes i finalen i år også. Åkra hadde en kjempesesong i fjor, sier Skorpe, som er litt mer usikker på Bremnes.

At det er prestisje å vinne cupen legger han ikke skjul på, men det er også en fin mulighet til å teste ut spillere.

– For de som klarer å komme seg til finalen så er det nok litt prestisje. En går jo alltid på banen for å vinne, men jeg tror at for trenerne og sånt så er det en god oppkjøring med gode forhold og lite vind. Det er en fin plass å teste ut mange spillere. En må bruk en del spillere for å kunne gjennomføre, sier han. 

– Hva med ditt eget lag?

– Jeg tror vi kom nest-sist i fjor. Vi får gjøre det bedre enn det, men finaleambisjoner har vi ikke.

Fått med seg sponsor

Å arrangere cup er ikke billig, og i fjor brukte idrettsklubben rundt 400 dugnadstimer.

– Skulle vi fortsette så måtte vi ha noen til å bidra, så vi var heldige å få Knapphus Kjøkkensenter som har etablert seg på Bygnes som sponsor og har fått navnet sitt på cupen. Det er kjekt for oss. Det er en del arbeid, så da er det kjekt at vi sitter igjen med litt, forteller Skorpe.

Gratis

For publikum er arrangementet gratis, og i fjor var det mellom 500-700 innom i løpet av gruppespillet, mens finalehelgen så var det rundt 400 innom.

– Vi er godt fornøyde med det. Det er kjekt at det er aktivitet. Vi håper jo på dårlig vær som vanlig når vi arrangerer noe i Storhallen, avslutter han.