Alf Olav Rossland satser som dommer. ARKIVFOTO: Leif Frode Svendsen

Rossland dømmer G19-finalen

Skrevet av Kent Olsen
08.11.2019 14:28 - OPPDATERT 08.11.2019 14:38

Alf Olav Rossland fra Åkra IL er blitt satt opp som assistentdommer i G19-finalen.

FOTBALL: Lørdag 23. november står Odd og Rosenborg sine G19-lag på hver sin banehalvdel når NM-finalen i G19 skal avgjøres.

Åkra Ils Alf Olav Rossland er satt opp som assistentdommer i kampen.

– Det er jo stas det å få dømme en cupfinale. Det er litt prestisje i det. Det er en fin annerkjennelse å få oppleve en cupfinale uansett på hvilket nivå du får det på. Det blir trivelig å få oppleve det, sier Rossland på telefon til Karmøynytt fra Oslo.

I år har åkrabuen, som studere i Oslo, hovedsakelig dømt i OBOS-ligaen, men har også vært innom NM, 4. divisjon og Toppserien.

At han nå får en finale på tampen av sesongen setter han pris på.

– Det gjør jo det at sesongen føles vellykket og at en har gjort en fin figur i løpet av sesongen. Det gir også motivasjon til å jobbe videre mot de målene en har satt seg om å komme et hakk høyere. Så er det fint å få lov å være til stede på en NM-finale. Det er en opplevelse som ikke alle får oppleve. For meg, som er glad i fotball, så er det stas å oppleve det og ta del i en sånn finale som aktør, forteller Rossland.

Åkrabuen forteller at han har et mål om både Eliteserien og internasjonal fotball.

– Når det skjer er ikke så lett å si, men det er der ambisjonsnivået ligger. Så får en ta en kamp om gangen og se hva som skjer, avslutter han.

Sivert Øksnes Ambland (Fana Fotball) er satt opp som dommer. I tillegg til Rossland er Imran Tariq fra Furuset IF assistentdommer, mens Ole-Alexander Ekeli Valen (Kråkerøy IF) er satt opp 4. dommer. Veileder er Jan Petter Randen.