RiksTV og TV 2 enige om ny avtale

Skrevet av Hanne Bottolfsen Dahl
01.01.2018 14:11 - OPPDATERT 01.01.2018 15:11

TV: Distribusjonsavtalen mellom TV 2 og RiksTV skal videreføres. Dermed unngås svarte TV 2-skjermer for rundt 270 000 RiksTV-abonnenter. Begge parter er lettet over at de slapp en konflikt.

– Vi er svært fornøyde med at vi landet en avtale med TV 2. Det har vært tøffe forhandlinger gjennom flere uker – og begge parter var klare på at vi ikke ønsket svarte TV 2-skjermer. Heldigvis ble det en lykkelig slutt, sier administrerende direktør Jérôme Franck-Sætervoll i RiksTV i en pressemelding.

– Vi er glade for at vi unngikk en situasjon med svarte skjermer. Det er store endringer i TV-markedet som skaper store utfordringer og muligheter for både innholdsleverandører og distributører. Dette skal vi arbeide med i tiden som kommer, sammen med alle våre distribusjonspartnere, sier Sarah C. J. Willand, organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2 i en pressemelding.

De ønsker ikke å mer i detaljer på avtalen, og heller ikke på avtalens lengde.

– Det jeg kan si er at vi er godt fornøyde med at vi slapp en konflikt. Det hadde ingen av partene i forhandlingene tjent på, sier Franck-Sætervoll.

Striden skal ifølge Kampanje handlet om at TV 2 var i den oppfatning om at de har hatt krav på sin andel av prisøkningen RiksTV har stått for i år, en økning på 50 kroner for den såkalte «Rikspakken».