Tomannsboligen nærmer seg klar, og like etter følger den ene firemannsboligen.

Snart står seks nye enheter klar: – En god start inn på boligmarkedet

Skrevet for Solkroken Eiendom AS
01.07.2021 00:00 - OPPDATERT 30.07.2021 16:24

Bo billig, sentralt og naturnært til på Ekrene.

Innen en måned står en flunkende ny tomannsbolig innflytningsklar på Ekrene. Om seks måneder står flotte nye firemannsboliger klar. Feltet har siden man startet å bygge for ni år siden vokst jevnt og trutt, i det siste har veksten skutt fart. Med en nærhet til både by, natur og kjekke fasiliteter er det lett å forstå hvorfor. 

– Her ligger man akkurat på grensa til Haugesund. Det er kø-fritt inn til sentrum, så det blir ingen overraskelser om en rekker jobb eller ikke. Det gjør at man får denne ekstra halvtimen. Man slipper å stresse - hverken om morgenen eller på vei him, forteller talsperson for prosjektet John Reidar Johansen. 

Enn så lenge møter han oss på en nokså bar tomt i de naturskjønne omgivelsene på feltet. På nabotomten nærmer tomannsboligen seg ferdig, og om ikke lenge starter de byggingen av firemannsboligene.

– I tomannsboligen er det tre soverom og en kjekk overbygd terrasse over to plan. Når det gjelder firemannsboligene har de to soverom og er tett på 70 kvadrat – også de med fine terrasser. Så er det HTH-kjøkken over hele linja, og en kan selv være med å sette sammen fargevalg og kvaliteter, forklarer han. 


Tomtene til firemannsboligene er klargjort og snart begynner byggeaktiviteten også her. 

John Reidar Johansen i Solkroken Eiendom AS. 

Mulighet for husbankfinansiering 

Firemannsboligene har en prislapp på 1.790.000,-. Sammen med Husbankfinansiering legges det dermed godt til rette for førstegangsetablere til å komme seg inn på boligmarkedet. 

– Det er «jysla» kjekt at vi nå har fått husbankfinansiering. Med avdragsfrihet i inntil åtte år og de desidert laveste rentene, gir det gode muligheter for de som er i en startfase, forklarer Johansen. 

Han forteller at med husbankfinansieringen kan man havne på en pris som er langt under det man måtte ha betalt om man skulle leie. Og det beste av alt; man har da muligheten til å betale ned på sitt eget fremfor noen andre sitt lån. 

– Hvis man kjøper en enhet for 1.790.000 kroner får man et lån på 1.520.000 kroner. Renten i Husbanken i dag er 0,827%, det betyr at du vil ha en kostnad på lånet ditt, etter rentefradag, på 819 kroner i måneden, forklarer han. 

Se boligprospekt med plantegninger her.


Totalt blir det ti enheter som etterhvert skal ferdigstilles på Ekrene. 

En plass å bo - en plass å slå seg til ro 

Enhetene på Ekrene leveres med moderne og tidsriktige løsninger og materialer. Utbygger har hatt vekt på at boligene skal være funksjonelle og gi mulighet for å bo i alle av livets faser. 

– Er man førstegangsetablerere så er man ofte i en fase hvor ting skjer fort. Du får en unge – og kanskje en til. Da er det greit å måtte slippe og flytte fordi man bor en plass som er lite barnevennlig eller ikke har ledig barnehageplass, sier Johansen. 

Han viser til at Ekrene allerede er et godt etablert boligfelt med flere småbarnsfamilier. Det finnes allerede fotballøkker og lekeplasser, og rett nede i svingen ligger barnehagen på feltet. 

– Her er det i all overvekt småbarnsfamilier. Det er stasjonsvogn, ett eller to barn, og hund, sier Johansen. 

Barnehagen på feltet er Espira Solkroken og ble bygd for kun ni år siden. Den har ledig kapasitet til å ta inn flere unger. Barnehagen er moderne utformet med flere ulike temarom, og spennende lekeområder, både ute- og innendørs. 

– Vi er en stor barnehage. Vi har tre småbarnsavdelinger og to storbarnsavdelinger, smiler styrer Ruth Vihovde. 

Espira Solkroken er en fullkostbarnehage med stort fokus på sunn og næringsrik mat. I tillegg har barnehagen et ekstra stort fokus på språk. 

– Vi har en spesiell satsing på språk. Vi leser mye for barna, og de ansatte har fått kompetanseheving på hvordan gjøre lesestunden magisk og spennende. Denne satsingen har gjort at barna har fått en helt ny respekt for bøker, forklarer Vihovde. 

Få et større innblikk i hverdagen på Espira Solkroken her.


Espira Solkroken er barnehagen på byggefeltet. Her har de ledig kapasitet til å ta inn flere barn. FOTO: Espira 

Det finnes mange flotte turområder på feltet, blant annet ned til Gjeringstjørn. Foto: John Reidar Johansen.

Med naturen rett utenfor stuevinduet

Flytter man til Ekrene får man flotte og kjekke naturområder rett utenfor egen inngangsdør. Her er det mulighet for både turer i skog og mark, samt lek i vannkanten. 

– 20 meter, så er du inne i flotte friområder med masse flotte turløyper. Eller så kan du bevege deg ned til feltets eget vann, Gjeringstjørn. Her er det herlige fasiliteter for kajakk og SUP. På vinterstid har man vinteraktiviteter, som å stå på skøyter, sier Johansen. 

Liker man seg best på bøljan blå finnes det båtutslipp kun minutter fra feltet. 

– Det er 2-3 minutter ned til sjø og øyhopping. Der kan en trekke teiner, og bare kose seg. Har man ikke båtplass er det båtutslipp der nede og store fine arealer hvor man kan ha en båthenger her oppe. Så det mangler ingenting her ute, lokker Johansen. 

Også barnehagestyreren skryter av fasilitetene på Ekrene. De benytter seg av de mange turløypene og samlingsplassene stadig vekk. 

– Det er masse fine turområder her. Man har tjørnet som vi går en del til. Da tar vi med oss håver og redningsvester, og går ut for å utforske. I tillegg går vi mye gjennom undergangen og over på andre siden av veien, der finnes det hester, sier hun og fortsetter: – Ellers blir det veldig fine områder som utbygger lager til, det skal blant annet lages til flere gapahauker. Så det blir stadig flere samlingsplasser. 

Alt dette kombinert taler godt for bolig på Ekrene, men er du fortsatt i tvil er det et aspekt som soleklart skiller Solkrokens prosjekt fra andre boligprosjekter. 

– At the end of the day så er det gjerne pris. Det å kunne kjøpe en bolig og slippe å tenke på om du går på en smell når du gjør din største investering til nå i livet. Vi har ikke lyktes i å finne andre nye boligprosjekter – så tett på sentrum, til slike priser som dette, avslutter Johansen.


På feltet er det allerede etablert flere samlingsplasser som gapahauker, lekeplasser og fotballbane. Tomtene for firemannsboligene ligger hendig plassert nært det meste.