Ben Kristian og Helen har bygget helt ny bolig på garden i Sveio, Hope.

Tradisjonelle verdier i nytt hus

Skrevet av Anne Bjelland Amdahl
15.03.2017 13:02 - OPPDATERT 15.03.2017 14:02

Helen med høna Alma

Huset har de innredet med litt nytt, men mest brukt. – Mange ting har gått kraftig i arv, smiler Ben
Kristian. Rundt omkring, ute og inne, er det spor etter ting de har laget selv. –Alt startet egentlig med at siden vi måtte felle så mange trær, og så hadde vi ikke lyst til at alt skulle gå til ved. Derfor startet vi å lage blant annet stubber og lysestaker, og på den måten fikk vi laget nye ting og fikk solgt litt også, seier Helen som har barka, slipt og beiset slik at alt har fått en fin finish.

Nå har de høns, vaktler, ender, kaniner, seks katter, og bier. De har også to minigriser som er maskoter på Hope garden, og svært populære blant de besøkende. De fleste dyrene er omplasseringsdyr, og mange er fra Dyrebeskyttelsen der de begge er aktive. Filosofien er enkel, det er bedre å gi et godt liv til et dyr som trenger det, enn å avle på nye.

– Hvordan er en perfekt dag på Hope-garden?

– Greia er at ingen dager er like. Det er alltid noe som skal gjøres, det har blitt en livsstil, sier Ben Kristian – Det er det som er så kjekt, nikker Helen engasjert, – vi går aldri tom for arbeid. Mange påpeker at det er mye å gjøre, men takk og lov for det! De ser på hverandre og ler. – Vi kunne aldri bodd i byen, vi hadde gått på veggene, sier de samstemte.

Nye prosjekt er stadig på gang, det siste er et orangeri, en blanding av drivhus og hagestue. Her ligger poteter til spiring i kasser. Frø av tomat, ringblomst, mjødurt, rabarbra, russisk rot er kommet i jorda. Det skal brukes til medisin-te. Utenfor er det grillplass og nyplantet eplehage, med mange ulike eplesorter. I kassene skal det dyrkes grønnsaker, noe begge føler sterkt for. Helen røper at hun drømmer om å åpne kafé. – Tenk å kunne hatt sitt eget orangeri, der vi kunne drikke kaffe, selge grønnsaker og te, seier Hélen drømmende. Du kan lese deres blogg på: www.herligehope.no

Nøkkelferdig hus

Hustype Forde

Odd Hansen AS har utviklet «fem nøkkelferdige boliger til fem priser» som er basert på deres lange erfaring innen boligbygging på Haugalandet.

- Mange skremmes av uforutsette kostnader i en byggesak, og velger derfor å kjøpe brukt bolig istedenfor å bygge nytt. Her har du muligheten til full forutsigbarhet vedrørende sluttsum, samt 5 års garanti fra du flytter inn i boligen.

Odd Hansen har vektlagt at boligene kan tilpasses alle livets faser, samt gode
kvaliteter. Boligene har spennende fasadeuttrykk, gode innholdsrike planløsninger, vinduer som gir godt med lys, de er praktiske i bruk og har godt med bodplass.

Odd Hansen AS tilbyr komplett innflytningsklare boliger med alt i en pakke.
Tegninger, søknader inkl. gebyrer, byggestrøm, avfallshåndtering og prosjektledelse fra dag en er ivaretatt. Se mer informasjon om Odd Hansens 5 nøkkelferdige boliger her

Ta kontakt for brosjyre/se www.oddhansen.no