SPRENGTE FORVENTNINGENE: 2021 gikk over all forventning for Meglerhuset Rele Karmøy. Nå fortsetter eventyret. F.v. kontorleder Roger Frøyland, Daglig leder og megler Christoffer Frøyland, Megler Olav Lauvås.

Tok sjansen - det viste å lønne seg

Omlag et halvt års tid etter oppstart gikk det ­nyetablerte meglerhuset inn i et år uten sidestykke.


2020 ble året Meglerhuset Rele tok turen over broa og etablerte seg med eget ­ meglerkontor på Karmøy. Med seg på ­laget hadde de fått de allerede etablerte ­ Karmøy-meglerne Olav Lauvås og Christoffer Frøyland. 

Med motiverte ansatte, moderne lokaler på Bygnes og samarbeidspartnere av ypperste kvalitet var de klare for å ta fatt på nye utfordringer i Karmøy. Men oppstarten, den skulle vise seg å bli av den litt uvanlige sorten. 

– Vi var på plass her på Bygnes 1. mars 2020, forteller daglig leder Christoffer ­ Frøyland. 

– Og bare 12 dager etter vi åpnet dørene stengte jo Norge ned på grunn av ­pandemien,  fortsetter makker Lauvås. 

De innrømmer at de i det øyeblikket så litt mørkt på det hele. 

– Vi var skeptiske. Markedet på det tidspunktet var litt trått fra før, så når alt ­stengte ned var vi redde for at det skulle stoppe helt opp. Det var jo ingen som hadde vært borti dette før, forteller Lauvås før han ­skyter inn: – Men så ­hadde det jo motsatt effekt. 

 

– Vi skal være lokalt forankra, og har ­lokalkunnskapen. Det er veldig viktig for oss.

 

For etter en måned og to, begynte det hele å snu. Oppdragene tikket inn, og salgene gikk gjennom ett etter ett. Når 2020 var omme, hadde meglerhuset gått i pluss det første halvåret med drift. 

– Når vi gikk i pluss i 2020 – med det året som hadde vært da, så regnet vi jo med at 2021 skulle bli bra, smiler Frøyland. 

Sprengte alle forventninger

Og bra ble det. Faktisk så bra at det sprengte alle forventninger de hadde på forhånd. 

– Da var vi jo allerede i gang, vi hadde ­boliger som lå for salg og vi fikk inn ­masse nye boliger. Markedet var bra, forklarer Lauvås. 

Totalt solgte meglerhuset 241 boliger i 2021, og hadde en omsetning på 15.376.464 kroner. 

– Dette var langt over det vi forventet, og vi må si oss kjempefornøyde. 2021 kommer til å stå som et knakende godt år lenge, fortsetter Frøyland. 

– Det skal noe til for å slå det, skyter Lauvås bekreftende inn. 

For mens de hadde belaget seg på at det kunne ta både fire og fem år før det ­ nystartede meglerkontoret fikk skikkelig fotfeste hos karmøybuen, klarte de det ­ allerede etter ett års tid. 

– Vi hadde jo en tanke om at vi måtte jobbe oss inn i markedet for å få en sterk ­ posisjon, og hadde vel et 4-5 års-­perspektiv når vi satt i gang. Men det har gått over all ­ forventning, smiler Frøyland. 

Karmøymeglere på sin hals 

Mye av årsaken tror de har med at de ­allerede hadde et godt utgangspunkt. Med henholdsvis 15 og 9 år i bransjen, skal det ikke stå på kompetansen. 

– Vi har jo holdt på lenge, og lever jo egentlig av gamle kunder som snakker positivt om oss videre, og at vi er godt kjent med området vi selger i, sier Lauvås. 

Både han og Christoffer er født og oppvokst i Karmøy. Olav i Skudeneshavn, og Christoffer på Kolnes. De kjenner dermed Karmøy fra sør til nord, og vet hva som skal til for å lykkes med kjøp og salg her. Og ­akkurat dette med lokal­kunnskap er noe de setter høyt. 

– Vi skal være lokalt forankra, og har ­lokalkunnskapen. Det er veldig viktig for oss, forteller de. 

Også når de nå utvider og er på leit etter en tredje megler er det viktig at denne ­ personen deler lidenskapen for Karmøy. 

– Vi ønsker å få på plass en megler til, men har ikke begynt søknadsprosessen enda. Men vi vet at at det kan være vanskelig å få skikkelige Karmøymeglere, og når vi skal ansatte gjelder det å finne den rette. Vi ­ansetter ikke bare for å ansette, sier de. 

I mellomtiden forteller de at markedet ­fortsatt er godt. Men hvor de ivrige ­meglerne lander resultatmessig ved ­slutten av dette året, er det fortsatt ingen som vet. 

– Men vi jobber nok langt over gjennomsnittet begge to, og slikt blir det jo resultater av, avslutter Olav. 

Ta kontakt med oss i Meglerhuset Rele:                                          

Olav Lauvås, eiendomsmegler MNEF  90 27 27 10 / [email protected]

Christoffer Frøyland, daglig leder/eiendomsmegler MNEF  92 67 83 13 / [email protected]

Roger Frøyland, kontorleder  93 06 27 76 / [email protected]