Tid for fredagskos

Skrevet av Andrea Karlsen
21.04.2017 05:49 - OPPDATERT 21.04.2017 07:49

INGREDIENSER:

Pizzadeig: 1⁄4 pk fersk gjær
11⁄2 dl vann
2 ss olivenolje
200 g hvetemel , gjerne pizzamel
1⁄2 ts salt Topping: 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss chilipulver
2 ss soyasaus
2 ss sukker
2 ss sesamolje
2 ss finhakket hvitløk
4 ss risvin eller risvineddik Råsyltede grønnsaker: 1⁄2 dl riseddik
1⁄2 dl vann
1⁄2 dl sukker
1 stk gulrot
1 stk vårløk
1⁄4 stk agurk
2 dl crème fraîche orginal, 35 % Srirachamajones: 4 ss majones
2 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
4 ss frisk koriander
1 stk rød chili

SLIK GJØR DU:

1. Rør gjær ut i lunkent vann, og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse (ca. 1 time).
2. Bland chilipulver, soyasaus, sukker, sesamolje, hvitløk og risvin til en marinade. Mariner kjøttet i minimum 30 minutter.
3. Kok opp riseddik, vann og sukker, og la det koke til sukkeret har løst seg opp. Skjær gulrot, vårløk, og agurk i tynne skiver eller strimler og ha i kjelen.
4. Ta kjelen av kokeplaten og avkjøl.
5. Kjevle ut deigen og ha den over på et bakepapirkledd stekebrett. Smør på crème fraîche og fordel kjøttet utover. 6. La det være igjen en centimeter mot kanten.
7. Stek pizzaen midt i ovnen på 260 °C i 10 minutter eller til pizzaen er gyllen og sprø.

Bland sammen majones og sriracha. Finhakk koriander og skjær chili i tynne ringer (ta gjerne bort frøene for en mildere variant).

Server pizzaen med syltede grønnsaker, srirachamajones, og topp med koriander og chili.

Håper det smaker!

Oppskriften er hentet fra www.matprat.no