Vakkert uteområde: Ardesia mur og heller gjør det mulig å få et vakkert uteområde som samtidig er praktisk og lett å vedlikeholde.

Steinbra uteområde


Ardesia mur er et lokalprodusert produkt fra Håstø Stein, med Åkra Sementstøperi som eneste produsent i Norge. Dette er et eksklusivt produkt du ikke får tak i hvor som helst.

Enkel å stable: Det er enkelt å få til et bra resultat med Ardesia.

Stilrent design Ardesia er med sitt minimalistiske skiferutseende et dekorativt alternativ. Merete Håstø Albertsen fra Åkra Sementstøperi forteller at det rene og enkle designet har falt i god smak hos haugalendingene.

Stilrent design: Muren har et realistisk skiferutseende og variasjonen mellom de lyse og mørke partiene gir et vakkert fargespill.

- Variasjonen mellom de lyse og mørke partiene, sammen med avtrykket av skifer, gir et vakkert fargespill, forteller hun.

Lett å få til selv Muren er enkel å stable og har en låseanordning i bakkant. Dette gjør at den er enkel å sette opp på egenhånd. Selv for de som ikke har så mye erfaring med å bygge mur.

- Denne steinen er enkel å jobbe med og folk flest vil klare å mure med den. Du trenger ikke å bruke store summer på å leie inn en murer for å få ønsket resultat, forteller Håstø Albertsen.

Hun understreker derimot at et godt fundament er viktig for å få et bra sluttresultat. Det anbefales også at muren limes.

Minimalt vedlikehold I og med at steinen er av betong krever den lite vedlikehold. Den tåler vær og vind og med litt impregnering er det ikke særlig mer vedlikehold som trengs i årene fremover.

- Med betongvarer kan man få kalkutlsag på grunn av sementen som blir brukt. Derfor anbefaler vi å impregnere steinen. Det er viktig å impregnere raskest mulig for å oppnå best effekt, forteller Merete og utdyper: - Impregneringen vil begrense dannelsen av kalkutslag og grønske, og gjør det enklere å holde betongprodukter rene og pene.

Utallige muligheter Ardesia har flere ulike bruksområder, og kan brukes til alt fra enkle til avanserte prosjekter. Her er det kun fantasien som setter grenser.

- Med Ardesia kan man lage alt fra blomsterbed til trapper. Vi har også laget vakre sittegrupper hvor vi har produsert bordplater av betong, forteller Håstø Albertsen og understreker at man via Åkra Sementstøperi kan bestille bordplater også.

- Ardesiamuren er værbestandig og står støtt gjennom både storm og kuling. Derfor passer produktet godt til vårt vestlandsklima, enten det er sittegruppe, støttemur eller bed du bygger.

Utallige muligheter: Grimsbytoppen på Åkra er prakteksempelet på mulighetene med Ardesia. Her er det bygget alt fra blomsterbed og sittegrupper til ildsted. Produktene er produsert av Åkra Sementstøperi AS og arbeidet er utført av Hage & Maskin AS.