Per Inge Eriksen og Anne Torland lover et fullspekket program unde Glade Maidager.

Slik er årets Glade Maidager

Rebusløp, konkurranser, Drive-in gudstjeneste og mye, mye mer. Det loves masse moro under Glade Maidager denne uken.


GLADE MAIDAGER: For første gang på mangfoldige år vil man ikke kunne høre barnelatter fra tivoliet, og kremmersnakk fra markedet under Glade Maidager. Det satt til side vil det ikke skorte på tilbud for karmøybuen - for glade maidager blir det uansett. Per Inge Eriksen og Anne Torland i Åkrehamn Vekst lover nemlig et flust av aktiviteter og konkurranser den kommende uken. 

– Vi vet jo alle hvordan det er blitt med korona-pandemien. Derfor hadde vi ikke lov til å arrangere slik vi pleier, men vi kunne jo ikke gi oss for det! Da må vi jo bare prøve og gjøre det vi kan og har lov til, forteller Eriksen. 

Han og Torland har de siste ukene snekret sammen årets program. De har fått på plass aktiviteter og sprell for både små og store, noe de håper vil føre til økt aktivitet i byen.

– Det viktigste nå er jo å støtte opp om butikkene som i disse tider har hatt stengt eller hatt kortere åpningstid. Vi må få opp omsetningen og få folk til å handle igjen. Det er det viktigste budskapet for Glade Maidager dette året, få folk ut og «handla hima», oppfordrer Eriksen. 

Derfor blir det som foregående år arrangert «Glade maidager i 100» hvor flere av byens butikker tilbyr varer for en hundrings. Det blir også avholdt butikkrebus, hvor man kan vinne flotte premier. 

– Da er det noen løsningsord man skal komme frem til. Man må inn i butikkene for å finne bokstaver og så sette de sammen. Stedene man må innom vil bli annonsert på Facebook, forklarer Torland. 

Glade maidager hele uken  
På grunn av smittevern har handels- og næringsforeningen dette året utvidet mai-begivenheten. Glade maidager som tidligere har blitt holdt fra torsdag til lørdag, varer nå hele uken. Dette for å lettere kunne holde godt smittevern. 

– Vi vil at dette skal vare hele uken, det har jo noe med at vi ikke skal ha store folkeansamlinger. Alle kan ikke gå de samme dagene, og slik hadde det jo blitt om vi hadde sagt vi skulle ha det fra torsdag til og med lørdag, sier Eriksen. 

Foruten om «Glade maidager i 100» og butikkrebus vil det bli torghandel, eventyrjakt og drive-in gudstjeneste for å nevne noe. Vil man litt ut av sentrum er det også lagt opp et opplegg i Åkramarka. 

– Vi kommer til å legge ut ulike turløyper i området. De som vil kan legge ut bilde på Instagram fra når de er på tur og bruke hashtaggen #utpåturimai. Etterpå trekker vi en vinner av en kjempefin premie. Dette gjør vi for å få folk ut siden vi ikke kan samles lenger, smiler Torland. 

Årets program er så fullt med aktiviteter og konkurranser at arrangørene rett og slett råder alle til å følge med på Facebook. Der vil utfyllende informasjon om programmet bli delt, samt flere spennende konkurranser. 

– Alt blir lagt ut på nett, så der må en bare følge med. Da legges det ut på Åkrehamn Vekst sine sider, i tillegg til at vi har lagd egne arrangementer for Glade Maidager og Glade Maidager i 100, avslutter Torland.


Se program: 

ANNONSE: