Populært reisemål - Amsterdam


AMSTERDAM

En gruppereise til Amsterdam åpner døren for et stort spekter av opplevelser og inntrykk. Denne 700 år gamle byen har flere kanaler enn Venezia. Den har flere broer enn Paris og flere historiske monumenter, duftende blomster og fargerike innbyggere enn de fleste andre europeiske storbyer. Amsterdam er en by å bli glad i. Fra gammelt av har byen et noe tvilsomt rykte forbundet med Red light district og «coffeeshops», men med sine blomstermarkeder, museer, kanalturer og sykkelturer, viser byen seg fra en helt annen side.

Innerste sentrum i Amsterdam består av gater adskilt av kanaler som lett kan forvirre enhver bereist sjel, og byggverkene hviler i stor grad på påler. Husene er smale og høye, og de ligger tett-i-tett på begge sider av kanalene, og på noen kvartaler har man også tilgang til restauranter og hoteller fra begge sider av bygget. Hovedgaten Damrak går gjennom sentrum og ender på Damplassen, og det finnes et bredt utvalg av kulturelle tilbud, restauranter og shopping i dette området. Utelivet i Amsterdam er legendarisk, og Leidseplein er blant byens livligste fornøyelsesområder.

Litt utenfor bykjernen men fremdeles i gangavstand, ligger museumsdistriktet med sine verdenskjente museer, deriblant Van Gogh-museet og Anne Franks hus. Heineken og House of Bols kan også friste med en smaksprøve i løpet av omvisningen.

Amsterdam.

Haarlem Dersom man vil oppleve Nederland, men ikke ønsker å bo i storbyen, kan vi også anbefale et opphold i Haarlem. Der finner man en hvilepuls man ikke finner i Amsterdam, og Haarlem kalles ofte for blomsterbyen på grunn av sin status som et viktig handelssentrum for tulipaner. Byen er erketypisk hollandsk med brosteinsgater, speilblanke kanaler, sykler og koselige murhus. Det er korte avstander til gode matopplevelser og idylliske små nisjebutikker.

Les mer om våre populære reisemål.

Norgeshus Karmøy Amsterdam med sitt mangfold ligger normalt sett kun en svipptur over Nordsjøen, enten direkte fra Stavanger/ Bergen med KLM, eller fra Haugesund via Oslo med SAS. Litt verre blir det imidlertid når flyselskapet kvelden før avreise innstiller flyet man er ment å reise med neste morgen, noe Norgeshus Karmøy fikk oppleve på nært hold i fjor høst.
Luftrommet over Amsterdam lufthavn Schiphol ble stengt pga forventet uvær neste dag, og dermed ble flyet innstilt på kort varsel. Vi mottok telefon fra SAS om dette sent torsdag kveld hvor de presenterte vårt valg; kostnadsfri ombooking eller avbestilling og full refusjon av flybilletter. Når vi får en såpass drastisk beskjed fra flyselskapet, er det viktig for oss å være løsningsorienterte og undersøke muligheter før vi involverer kunden for å unngå for mange bekymringer, så vi snudde oss rundt og startet prosessen. Mens én av oss var i dialog med SAS for å finne alternativer, var en annen i kontakt med agent for å vurdere ulike løsninger og praktisk gjennomføring av disse. Og etter noen intense kveldstimer hadde vi klart et alternativ som ikke gikk på bekostning av innholdet Norgeshus Karmøy hadde valgt for turen sin.
De har, i ettertid, vært tydelige på at dersom SAS hadde ringt direkte til dem i stedet for KTM gruppereiser, ville de kansellert turen. I stedet ble det en vellykket tur til Haarlem for Norgeshus Karmøy!

 

Ta kontakt med en av våre reisekonsulenter for en uforpliktende prat!