Pølse- og hamburgerbrød

Skrevet av Andrea Karlsen
14.04.2017 05:00 - OPPDATERT 14.04.2017 07:00

DETTE TRENGER DU: 25 g gjær
50 g smeltet smør
5 dl melk
1/2 dl sukker
1 ts salt
1 egg lett pisket
1/4 ts kardemomme
800-900 g hvetemel

DETTE GJØR DU: 1. Varm melken i det smeltede smøret.
2. Løs opp sukkeret i væsken.
3. Smuldre gjæren og løs den opp i væsken.
4. Tilsett egg, salt og kardemomme.
5. Ha melet oppi og elt godt i 10 minutter.
6. Hev deigen til dobbel størrelse.
7. Del deigen i 16-20 emner og la de hvile i 5 minutter.
8. Trill ut til pølser ca 10 cm lange.

Etterhev i 30-45 minutter, stek på 240 grader i 8-10 minutter og avkjøl på rist.

Håper det smaker!

God påske,

Fra Fru Haaland. www.fruhaaland.no