PÅ LOKALET - Ekstraforestillinger, utsolgte hus og ny turné på Haugalandet


"På lokalet" er en hyllest til huset vi møttes i. ”Hvis veggene kunne snakke” sies ofte, men her skal vi la dansen fortelle historien. Huset så folk komme og gå, danse, sladre, forelske seg, skilles, bli gamle. Livets dans ble danset på lokalet.

Arne Fagerholt med ny perle

Arne Fagerholt er kjent blant haugesundere etter at han i 2015 satte opp "Patina" på Festivitetens hovedscene, en vakker forestilling som rørte mange. Med 30 voksne damer fra hele regionen på scenen ble det en stor suksess.

Det er med stor glede vi tar i mot en ny perle fra Arne Fagerholt. Denne gangen med en hyllest til våre egen Grendahus. Eller Ungdomshuset, Folkets hus, Lokalet, kjært barn har mange navn.

https://www.youtube.com/watch?v=kORg-LF2ujY#action=share

Samhold, gryende kjærlighet, avvisning, den elleville fylla, den første klossete dansen, eller det famlende tungekysset bak hushjørnet – alle har vi ulike bilder med oss fra lokalet i bygda vår.

Gjennom mange epoker

Det er hæla i taket og høyt tempo på dansegulvet. Danserne går inn og ut av tidsriktige klær og dansetrinn. Vi er innom etterkrigstiden med leggevann og hårruller. 50-tallet med boggie-woogie og store underskjørt. 60-tallet med gabardinbukser og hjemmestrikka kofte. 70-tallet med slengbukser og rysjeskjorter. 80-tallet med pastellfarger og digre skulderputer.

https://www.youtube.com/watch?v=gr-TNSJ3bDg#action=share

Du ler og du griner og kanskje grøsser du litt. Det er lov. Men latterliggjøringen blir stoppet i døra. Koreograf og regissør Arne Fagerholt tar på alvor at det under den vannkjemma luggen og inne i de store skulderputene er det levende mennesker som har gledet seg i dagevis og brukt timer på å gjøre seg klar til den store erobringen.

«På lokalet» løfter teateret ut av kultursaler og inn på forsamlingshus. Her er både nostalgisk musikk og mange detaljer å fortape seg i. Det er som når du endelig får legge armene rundt hu fina og svinge hu ømt i dansen. Du vil aldri at det skal ta slutt.

-Vi har lett etter lokale det har blitt danset i og vi er svært fornøyde med at vår turnepremiere er på Mållagets hus i Haugesund, sier teatersjefen. Huset er perfekt for denne forestillingen, fortsetter han.

Det anbefales å kjøpe billetter på forhånd. Se Haugesund teaters nettside for mer informasjon:

https://www.haugesund-teater.no/billetter/