Kanelboller av Fru Haaland

Skrevet av Andrea Karlsen
05.05.2017 06:00 - OPPDATERT 05.05.2017 08:00

INGREDIENSER: 25 g gjær
5 dl melk (30 grader)
125 g smør
125 g sukker
1/2-1 ts kardemomme
En klype salt
1 egg lett pisket
800-900 g hvetemel

DETTE GJØR DU: 1. Smelt smør og varm opp melken i det smeltede smøret.
2. Løs opp sukkeret og gjæren i melk og smørblandingen.
3. Tilsett resten og elt godt i 10 minutter.
4. Sett til heving (dobbel størrelse)
5. Del deigen i to emner og la den hvile på benken før du kjevler den ut til to rektangler. 20 x 30 cm.størrelse.
6. Pensle med smeltet smør og strø med sukker og kanel.
7. Rull sammen i fra langsiden.
8. Skjær i skiver ca. 2 cm.tykkelse.
9. Legg over på stekebrett som er smurt eller kledd med bakepapir.
10. Etter hev ca. 30-45 minutter.
11. Pensle med egg.

Stek på 240 grader i 8-10 minutter midt i ovnen.
Avkjøl på rist.

Bollene er best nystekte, men de kan fint fryses og tas opp ved en senere anledning da uten melisglasur.

Håper det faller i smak.

– fru Haaland

www.fruhaaland.no