Fru Haalands skoleboller

Skrevet av Andrea Karlsen
19.05.2017 06:29 - OPPDATERT 19.05.2017 08:29

DU TRENGER: 5 dl melk (25-30 grader)
25 g gjær
125 g sukker
120 g smør smeltet
1/4 - 1/2 ts kardemomme
1 egg
800 g hvetemel

DETTE GJØR DU: 1. Løs opp sukker og gjær i melken.
2. Tilsett smeltet smør
3. Pisk egget lett sammen og ha dette oppi melken.
4. Tilsett melet og kardemommen.
5. Elt godt i 10 minutter
6. Sett til heving til dobbel størrelse.
7. Del deigen i ca. 15-18 emner og la de ligge på kjøkkenbenken i 5 minutter.
8. Trill til glatte fine boller.
9. Legg over på stekebrett som er smurt eller kledd med bakepapir.
10. Etter hev 30-60 minutter.
11. Lag en fordypning i hver bolle og fyll med vaniljekrem.

Stek på 240 grader i 8-10 minutter

Avkjøl på rist.

Håper det smaker!

Med vennlig hilsen,
Fru Haaland www.fruhaaland.no