Stein Gunnar Døsen er nyeste megler og partner i Meglerhuset Rele Karmøy. Karmøymegleren startet i den nye jobben 1. februar.

Dette tror karmøymegleren er undervurdert: – En har mye bedre kontroll over markedet

For nyeste megler og partner i Meglerhuset Rele Karmøy var det alltid klart at det var megler han skulle bli, det ble bare en omvei og to på veien.


Alle veier leder til Rom. Slik var det også for Stein Gunnar Døsen. Rett av skolebenken etter videregående var planen hans klar – han skulle bli eiendomsmegler. Likevel ble det ikke helt slik, en sommerjobb som fliselegger fikk koperviksbuen til å sette meglerdrømmen på vent. 

– Det var i utgangspunktet en sommerjobb, men så ble jeg plutselig der i fire år. Jeg kjøpte meg leilighet, og med bolig og jobb følte jeg meg på sett og vis litt låst. Men en dag bestemte jeg meg for at det var megler jeg egentlig ville, og flyttet til Stavanger for å ta skolen, forteller Døsen. 

Der ble han ikke en dag for lenge, for kallet tilbake til Karmøy var stort. Allerede dagen etter siste eksamen var levert, pakket han sekken og flyttet tilbake til øya hvor jobb som megler allerede ventet. 

– For meg er det Karmøy som gjelder, og jeg visste hele tiden at jeg skulle tilbake, smiler Stein Gunnar. 

 

– Jeg var der fordi jeg ville være der, og visste
at det var dette jeg ville. Målet var å komme seg gjennom,
lære mest mulig og begynne å jobbe.

 


For Døsen var det alltid klart at det var megler han skulle bli. Det ble bare en omvei og to på veien. 

En annerledes motivasjon

Årene ute i arbeidslivet, før Døsen tok fatt på meglerutdanningen, ga han gode erfaringer. Erfaringer han har tatt med seg videre i jobben som megler hos Meglerhuset Rele. 

– Jo mer du kan, jo større fordel. Det er mange som ikke kan noe om et hus når de går ut av meglerskolen, for der lærer du ingenting om det – vi har jo takstmenn. Men det skader ikke å kunne litt selv også, sier karmøymegleren som selv har to år på elektrolinja og fire år som flislegger bak seg. 

Det at han også var eldre enn flere av sine medelever ser han på som en styrke. Mens andre skulle nyte studenttilværelsen, var Døsens fokus helt og holdent på studiet, før han skulle tilbake til Karmøy igjen. 

– Jeg var der fordi jeg ville være der, og visste at det var dette jeg ville. Målet var å komme seg gjennom, lære mest mulig og begynne å jobbe, sier han og utdyper: - Jeg er glad for at jeg var litt eldre når jeg begynte, for det er nok ikke like lett å få tillit hos kunden når du kommer som nyutdannet 21-åring og skal selge huset til familien, forteller familiefaren. 

Mer enn å bare selge hus 

Nå har han lagt bak seg 7 år som megler på Karmøy, i tillegg til tre år i et meglerfirma i Stavanger ved siden av studiene.

Det å ta på seg et salgsoppdrag er noe han har ytterst respekt for. 

– Å selge bolig er mye større enn hva vi meglere ofte tenker, for vi er så vant med det. Men du får faktisk hjelpe folk med noe av det viktigste de skal gjøre, og det er givende, konstanterer han. 

Råflott og dyrt, eller «casual» og rimelig. Det har ingenting å si for denne karmøymegleren. 

– Det kan være stas å ha en spesiell eiendom for salg, men det er de vanlige husene vi lever av. Det er de folk flest skal ha, og det er de folk flest skal selge. Så om det er et dyrt eller billig hus bryr jeg meg ikke om, sier han. 

Det viktigste er å se hver enkelt situasjon an. 

– God oppfølging er alfa og omega. Noen ønsker å være med i prosessen fra start til slutt, noen ønsker ikke det. Jeg gjør ikke det samme hver gang, men tilpasser til hver kunde, deler Døsen og fortsetter: – Det er nok mange som mener at vi meglere kunne blitt erstattet av datamaskiner, men jeg tror folk trenger god og tilpasset rådgivning.

 

– Så det tror jeg er litt undervurdert – å velge en megler som er godt kjent. 

 


Døsen på plass på sitt nye kontor sentralt på Bygnes senter. 

– Det tror jeg er litt undervurdert

Oppvokst i Kopervik, og med slekt både på Åkra og i Skudeneshavn er Døsen lommekjent på Sør-Karmøy. Golfinteressen og verv i den lokale golfklubben på Torvastad gjør han også godt kjent på Nord-Karmøy. Det har vist seg nyttig i jobbsammenheng flere ganger. 

– Det er absolutt en kjempeverdi på mange måter. Jeg vet alle småtingene – hvor snarveiene er, butikken, skolen. I tillegg kjenner jeg ganske ofte folka som kommer på visning og hvem som er på jakt til enhver tid. En har mye bedre kontroll over markedet enn en megler som kommer kjørende fra Haugesund. Så det tror jeg er litt undervurdert – å velge en megler som er godt kjent. 

For Karmøy er plassen, både i jobb og på privaten. 

– Jeg synes vi har alt vi trenger her, og kjører ikke over brua hvis jeg ikke må, sier han lattermildt. 

Det er nettopp lokalkunnskapen, den faglige kompetansen og gleden for Karmøy som gjør at Meglerhuset Rele priser seg lykkelige for å ha fått med seg Døsen på laget. 

– Kombinasjonen reindyrket Karmøymegler med høy lokalkunnskap, en erfaren eiendomsmegler med hundrevis av salg og ett godt omdømme opparbeidet gjennom mange år. Vi er bokstavelig talt overlykkelige over at Stein Gunnar valgte å begynne i Meglerhuset Rele, kvalitetene hans gjør at han også kommer inn som eier i Meglerhuset Rele, roser daglig leder Christoffer Frøyland

Og for de som vurderer å selge? Da har karmøymegleren én ting å si; 

– Nå er det lite til salgs som gjør at vurderer du å selge så kan det være lurt å komme i gang da det er mindre konkurranse nå. Det som blir lagt ut for salg, går som regel ganske bra. Så jeg håper ikke folk venter med å selge fordi de tror det kommer til å bli fantastisk til våren, for det er bra nå, avslutter han.

 

Meglerhuset Rele sto for 8% av salgene på Karmøy i 2019, i 2020 åpnet vi nytt kontor på Bygnes og ved årsslutt 2022 sto vi for 22% av salgene på Karmøy. Det har vært en fantastisk vekst fra 2020 og vi har en videre målsetning om å bli det klart foretrukne meglerkontoret på Karmøy.

 

Ta kontakt med oss i Meglerhuset Rele:                                          

Stein Gunnar Døsen, eiendomsmegler MNEF 40 47 38 07 / [email protected]

Olav Lauvås, eiendomsmegler MNEF  90 27 27 10 / [email protected]

Christoffer Frøyland, daglig leder/eiendomsmegler MNEF  92 67 83 13 / [email protected]

Roger Frøyland, kontorleder  93 06 27 76 / [email protected]