Emberbrigaden

Emberbrigaden blåser liv i gamle brannstasjonen


Nytt liv skal blåses i trappeganger og rom. Publikum vil bys en sjelden anledning til å oppleve en av byens markante og historiske bygning i sin nåværende tilstand av forfall og håp. Emberbrigaden blir en forestilling i form av vandring og undring i alle kriker og kroker av den tidligere ærverdige stasjonen.

Skuespillere fra Skeisvang Videregående skole

Elleve skuespillere, hvorav omtrent halvparten lokale superkrefter fra 2.klasse drama på Skeisvang videregående skole, jobber frem en særegen og lett bisarr forestilling med premiere 31.mai 2018.

-Det er virkelig en opplevelse å få muligheten til å jobbe med Claire og alle de flinke skuespillerne! Dette blir råbra! Kom og se, oppfordrer dramaelevene.

Skuespillerne jobber nå frem historien som skal vises publikum. Foto: Morten Bendiksen

Foto: Morten Bendiksen

Jeg syns det er spennende å jobbe med Emberbrigaden, det aller gøyeste er å være i bygget, og å få jobbe med profesjonelle skuespillere, det er en helt annen energi som bare fyller opp hele huset og blåser liv i det gamle støvet som ligger der, det er som om du ser alt med nye øyne, som du kan se hvordan folk levde og hva som skjedde når brannstasjonen var aktiv, det er virkelig noe dere må komme og se! Er virkelig en opplevelse man sent glemmer, sier Ingrid Tangen.

- Å få være med på Emberbrigaden er ekstremt givende og lærerikt. Det blir rått, sier Sunniva Helen.

 

Claire de Wangen har, siden 2001, arbeidet med stedspesikk scenekunst og med særegne publikums strategier i det frie feltet.

Fra suset høyt oppe i en trehytte til dunkle, dype katakomber; Claire de Wangen lager scenekunst av selve stedet. Hver forestilling er en ny strategi for å skape særegne møter mellom sted, fiksjon og publikum. Rundt egyptiske gjenstander i monter, blant flytte esker eller i forlatte sykehjems korridorer; alle åsted for omsluttende teateropplevelser.

Les mer om henne her:

http://www.dewangen.com/