Bakt ostekake


SLIK GJØR DU: 1. Knus kjeks til smuler. Bland sammen kjekssmuler, smør og sukker. Kle en form med bakepapir. Trykk kjeksblandingen jevnt utover bunnen av formen og litt opp på sidene. Stek bunnen ved 180 °C i 10 minutter.

2. Bruk en kjøkkenmaskin og pisk kremost til den har en luftig og glatt konsistens. Pisk inn sukker litt etter litt på lav hastighet. Skrap ned langs kanten. Tilsett frø fra vaniljestang og rømme, bland alt godt sammen. Ha i ett og ett egg, og visp til alt er blandet.

3. Hell ostemassen over i den stekte bunnen. Stek kaken på 180 °C i 50-60 minutter. Ostemassen skal være fast, men fortsatt litt «dissete» i midten. Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og la ostekaken stå i stekeovnen i ytterligere 30 minutter. Avkjøl kaken og sett den i kjøleskapet over natten (minst 4 timer).

4. Brekk eller hakk sjokolade i små biter, og ha dem i en liten kjele sammen med kremfløte. Smelt sjokoladen på svak varme, se til at det ikke svir seg. Rør blandingen godt sammen og avkjøl. Ganachen stivner og blir tykkere om den settes kaldt.

5. Ha marshmallows på toppen av ostekaken, bruk en skibrenner/créme brûlée brenner, og svi av til du får en fin farge på marshmallowsen.

6. Pynt med sjokoladeganache rundt kaken til slutt.

INGREDIENSER: 50 g kornmo kjeks
150 g smeltet smør
3 ss brunt sukker

Topping: 100 g sjokolade
1⁄2 dl fløte
1 pk mini marshmallows Fyll:
675 g kremost naturell
200 g finkornet sukker
frø fra 1 stk vaniljestang eventuelt 2ts vaniljesukker
3 dl rømme
3 stk egg

Håper det smaker!

Oppskriften er hentet fra www.matprat.no