Kristian Mateo Norheim, 1. kandidat for Rødt på Karmøy. Foto: Kristine Stray

«Rekordvalg for Rødt!»

Rødt har gjort sitt beste valg på Haugalandet noen sinne i år. For første gang er Rødt inne i bystyret i Haugesund, hvor vår ordførerkandidat Stig Riise Pettersen vil være fast representant. 2% oppslutning er meget bra for Rødt i Haugesund og viser at partiet styrker seg også her, slik som Rødt er i ferd med å gjøre på nasjonal basis.

MENINGER: Noe ekstra gledelig med valget i Haugesund er at velgerne våre har gjort store endringer fra listeforslaget. Kvinner og ungdommer har blitt stemt frem og dette viser at våre velgere er bevisst på kjønns- og aldersbalanse! Jennifer Martinsen blir 1. vara, mens 8. kandidat Naomi Wessel, 4. kandidat Gro Osmundsen Kyvik og 11. kandidat, 21 år gamle Martin Løvereide Lindtner er valgt til henholdsvis 2, 3 og 4. vara. 

Rødt Haugaland er utrolig glade og stolte over å få sitt første mandat inn i bystyret og vil jobbe aktivt for de sakene vi har gått til valg på. Vi vil sette ned en partigruppe rundt representanten vår med fokus på god kjønns- og aldersbalanse også her! 

Rødt Haugaland gleder seg stort over resultatet i Haugesund, men vi må konstantere at vi dessverre ikke kom inn med mandat i Karmøy kommune. Her manglet Rødt 37 stemmer for at ordførerkandidat Kristian Mateo Norheim skulle bli valgt inn. Allikevel er 1.4% det aller beste Rødt har levert i Karmøy kommune, og 0.9% over tidligere rekord! Vi fikk mye oppmerksomhet for innsatsen under valgkampen i Karmøy og er veldig stolte over de velgerne som stemte på oss. Derfor kommer vi til å sette ned en gruppe som aktivt kommer til å følge med på det som rører seg i Karmøy kommunestyre. Vi vil være synlige og fremme våre saker så godt vi kan. Vi glemmer ikke velgerne som ga oss deres tillit, og vi står på for dem også utenfor kommunestyresalen! 

Stemmene fra Haugesund og Karmøy var også utrolig viktige for at Rødt nå er inne i fylkestinget i Rogaland! Det er vi også stolte av og det vil bli gjort en god jobb for å fremme saker fra Nord-Rogaland via vår representant Bjørn Ove Hersdal (Strand). 

Til slutt må vi nevne at det har vært en solid økning i antall medlemmer både i Rødt Haugaland og vårt ungdomsparti Haugalandet Rød Ungdom under valgkampen. Medlemmene har vært aktive og hele 18 stk møtte opp på valgvaken. Lokallagene våre er styrket og medlemmene er klare for innsats. Rødt må derfor si seg veldig fornøyd etter årets valg og vi er veldig klare for å stå på, være aktive og vise igjen de neste årene - med mål om å klare sperregrensen nasjonalt i 2021 og ytterligere økning i neste lokalvalg i 2023. 

 

 

Mvh Styret i Rødt Haugaland 


Kjellaug Bjerkli Haarberg
Stig Riise Pettersen
Kristian Mateo Norheim

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.