Fritidsbåter på vei inn mot Haugesund. Foto Steinar Haugberg.

Rekordmange tok båtførerbeviset

Skrevet av Kent Olsen
29.07.2020 09:14

Sjøfartsdirektoratet melder om rekordmåned.

BÅT: Hele 9359 personer bestod båtførerprøven i juni, som er en økning på nærmere 60 prosent sammenlignet med 2019. Det er også det høyeste tallet for juni noensinne.

Det melder Sjøfartsdirektoratet i en pressemelding sendt onsdag.

– For det første er det gledelig at det er stor interesse for å skaffe seg nødvendig kompetanse for fritidsbåt, særlig med tanke på at ekstra mange i år har valgt båten som fritidsaktivitet. Det at me ender med ein oppgang første halvår etter en spesiell vår med korona, viser også at det er gjort ein god innsats både i direktoratet, hos leverandøren vår og hos dei ulike testsentrene rundt om i landet, sier fungerende sjøfartsdirektør, Lars Alvestad i pressemeldingen.

Etter at koronaviruset kom til Norge har Norsk Test AS, som forvalter båtførerbeviset, arbeidet med alternative løsninger da testsentrene måtte stenge for fysisk oppmøte.

Løsningen falt på videoovervåking.

– Den digitale videoovervåka testen som vi utviklet har vært et viktig bidrag til at mange nå i vår og sommer har kunnet ta båtførerprøven. Selv om testsentrene etter hvert fikk åpnet opp har vi fremdeles tester som blir tatt via videoovervåka test, sier administrerande direktør i Norsk Test AS, Bernt Nilsen.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.