I fjor var det Øystein Folkedal som fikk utdelt Drømmestipendet av ordfører Jarle Nilsen.

Rekordmange søkere til Drømmestipendet

Skrevet av Ann Margit Grønstad
28.01.2020 12:43 - OPPDATERT 28.01.2020 16:42

Hele 16 unge kulturutøvere fra Karmøy sendte inn søknad om å motta Drømmestipendet, og ti av disse er nå nominert videre til den nasjonale juryen.

KULTUR: Rundt en uke før søknadsfristen gikk ut, var det kun én søker til Drømmestipendet, men rektoren ved Karmøy Kulturskole fikk til slutt 16 søknader på pulten sin. 

— Det er «all time high». Det har aldri vært så mange før, vanligvis er det rundt åtte til ti stykker, og nå er det 16. Det er kjempebra, sier en fornøyd Kirsten Jæger Steffensen, som  er ansvarlig for å nominere unge kulturutøvere til Drømmestipendet i Karmøy kommune. Stipendet deles ut for 17. gang av Norsk kulturskoleråd sammen med Norsk Tipping.

Gode kandidater

Denne gangen ble det nominert ti utøvere fra Karmøy som skal vurderes av den nasjonale juryen, og det skal i vår deles ut 100 stipend á 15 000 kroner. 

— Det var ingen lett oppgave å nominere, det er mange flinke, kreative ungdommer rundt omkring. Vi kunne nominere så mange som vi ville i hver kategori, men valgte ut ti denne gangen etter totalinntrykket fra beskrivelsen av seg selv, Drømmen og vedlagte snutter fra deres kunstneriske utfoldelse. Alle nominerte blir fra nå av presentert på drommestipendet.no, og de som ikke ble nominert dette året, blir oppfordret til å stå på og søke igjen til neste år, sier Steffensen.

Hun mener det er mange gode kandidater fra Karmøy i år, og hun håper at hun har en vinner å presentere i mai.

— Hvis Karmøy er så heldige å få noen å vil vedkommende bli presentert på et eller annet arrangement som vi har i kulturskolen, sier Steffensen. 

 

De nominerte er:

Silje Louise Haaland - Dans

Solveig Nessa Oftedal - Dans

Kristine Grønn - Annet (musikal)

Sara Eline Brøning - Skapende skriving

Line Kristin Bjørndal - Visuell kunst

Markus Matland - Musikk

Cecilie Welde - Musikk

Hedda Aarhus - Musikk

Margrethe Jacobsen - Musikk

Jone Eikemo - Musikk

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.